© Manisa Manşet Gazetesi

Bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı 

 

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala bayram şekerleri tezgahlarda yer almaya başladı. Halk arasında Ramazan Bayramına şeker bayramı da deniliyor. Osmanlı Döneminde Ramazan Bayramı'nda şeker alıp verme geleneği bu yıl da Manisa’da da devam ediyor. Bayramına sayılı günler kala çarşıda hareketlilik başladı. Manisa’nın Şehzadedeler ilçesinde Havuzlu Çarşı esnaflarından Bülent Gül bayramın ilk şekerlerini tezgaha yerleştirmeye başladı. 
Fiyatların normal olduğunu belirten Bülent Gül, “1967’den beri buradayız. Yıllardır burada bayram şekerleri satıyorduk. Ancak son yıllarda satmamaya başladık. Eskisi gibi zaten şeker satan da yok. biz de bu yıl tekrardan şeker satmaya başladık” dedi. 
OSMANLI DÖNEMİNDE RAMAZAN BAYRAMI'NDA ŞEKER ALIP VERME BİR GELENEK 
Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir sorusuna Osmanlı Dönemi'nden bir cevap. Osmanlı döneminde, Ramazan'ın ilk 15 gününden sonra askerlere tepsilerce tatlı gönderilirdi. Böylece Ramazan Bayramlarında halk da tatlılar yapmaya başladı, çocuklar bayram harçlıklarıyla şeker almaya gitti, hatta çocuklara para yerine şeker dağıtılmaya başladı. Böylelikle bir gelenek haline gelen Ramazan Bayramı'nda şeker alıp verme, zamanla Ramazan Bayramı'na ismini vermiş oldu. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER