© Manisa Manşet Gazetesi

KARAOĞLANLI ÖĞRENCİLERİNDEN KÖY OKULUNDA BİLİM VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ

Karaoğlanlı  Ortaokulunda, 8 Mayıs Çarşamba günü, Fen Bilgisi Öğretmeni Burcu Akalın koordinatörlüğünde ve dokuz branş öğretmeninin danışmanlığında Tübitak 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. 

Şehzadeler ilçesindeki onlarca okulu geride bırakıp projeleri Tübitak tarafından kabul görüp onaylanan üç okuldan biri olan Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri, hazırladıkları projeler ile misafirlere adeta bilim şöleni yaşattı. 

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencilerinin yaklaşık bir sene boyunca öğretmenlerinin rehberliğinde adeta birer bilim adamı hassasiyetiyle gerçekleştirdiği araştırmaları ve gayretli çalışmaları meyvesini vererek biyoloji, matematik, fen bilimleri, kimya, coğrafya, dil ve edebiyat alanlarında, farklı temalarda birbirinden ilginç yirmi adet proje ortaya kondu.

Öğrenciler fuardaki, "Yağmur Suyunda Kaybolmayan Arabalar" ile kötü hava koşullarındaki şehir içi trafik sorununa çözüm ürettiler, "Depreme Duyarlı Ev" ile deprem konusunda farkındalık oluşturdular, "Dijital Etkinlik Karnesi" ile vücut değerlerinin ölçümünü kolaylaştırdılar, "Yeni Nesil Çiftlik Evi" ile kodlama ve yazılımın tarımsal faaliyetlerde kullanılmasına olanak sağladılar, "Yitik Hazinelerimiz" ile adı unutulan çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkardılar. 

Fuardaki bu ve benzeri projelerle yaşıtlarının ufkunu açarak yeni başarılara imza atılması konusunda yeni bir çığır açan öğrenciler ayrıca okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür ederek gerekli eğitim öğretim koşulları hazırlandığında bir köy okulundan bile yaratıcı fikirlerin ve yeni bilim insanlarının ortaya çıkmasının hiç de zor olmadığını ifade ettiler.

Fuara Vali Yardımcısı Erhan GÜNAY Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah DURBAY,
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Manisadaki Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler ve katıldı.

HABER MERKEZİ 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER