© Manisa Manşet Gazetesi

Vali Ünlü ve Rektör Kibar’dan anlamlı çağrı 

“Diş Hekimliği Fakültesi binasını hep birlikte yapalım”

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi var, ancak acil ihtiyaç olan Diş Hekimliği Fakültesi yok. Fakülte YÖK tarafından onaylandı ancak bina olmadığı için akademisyen ve öğrenci kabul edilmiyor. Manisa Valisi Enver Ünlü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Diş Hekimliği Fakültesi’nin hayata geçmesi için hayırseverlere, kamu kurum kuruluşlara, belediyelere çağrıda bulundu. Dişi Hekimliği Fakültesi Uncubozöky’de bulunan Sağlık Kampüsüne yapılacak. 


FAKÜLTEYİ FİİLEN HAYATA GEÇİRELİM 

Fakültenin açılması noktasında bütün paydaşlara, hayırseverlere çağrıda bulunan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Diş Hekimliği Fakültesi kanunla kurulmuş ama fiilen mevcut olmayan ve çok ihtiyacını derinden hissettiğimiz bu fakülteyi bir an önce kurmalıyız. Sayın Rektörümüzde göreve başladıktan sonra bu konuda gerekli çalışmalarını yapıyor. Hem Ankara’da hem Manisa’da gerekli temasları sürdürüyor. Bizlerde valilik, sağlık müdürlüğü, belediye, kamu kurum ve kuruluşları olarak gereken desteği sağlayarak Manisa gibi 1,5 milyon insana hizmet eden bir şehirde Diş Hekimliği Fakültesinin kanunen kurulmuş olan fiilen hayata geçirememiş olan bu fakülteyi bir an önce hayata geçirmeliyiz. Bu konuda bütün paydaşlardan destek bekliyoruz.  Manisa Celal Bayar Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin hayata geçirilmesi için hayırsever desteğinin sağlanması gerekiyor.  Diş Hekimliği Fakültesini hep birlikte yapalım. ” Dedi. 


YÖK BİNA İSTİYOR 

Fakülteyle ilgili ödeneğin hazır olduğunu ancak bina olmadığı için YÖK’ün öğrenci ve akademisyen göndermediğini vurgulayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, “Diş Hekimliği Fakültemiz bizim YÖK tarafından onaylanmış bir fakültedir. Yer olmadığı için öğrenci kabul edemiyoruz. Bununla ilgili Bütçe Daire Başkanlığıyla görüştüğümüzde bu yıl için proje parası hazır. Yaklaşık 4,5 milyon TL civarında bir ödenek. Manisa olarak binanın yapımı noktasında destek olursak, donanımıyla ilgili destek olursak bir ödenek ayırtabiliriz. Biz bunun sağlık kampüsünde bunun olmasını istiyoruz. YÖK bize binayı görelim öğretim üyesi ve öğrenci konusunda destek verelim istiyor. Bunlar gerçekten YKS yerleştirmesinden çok üst dilimlerden öğrenci alan fakültedir. İlk etapta 10 bin metrekareyi geçmeyecek şekilde bir alana yapma stratejisi oldu. Eğer bu konuda Manisalılardan destek bulabilirsek binanın çalışmasını daha da hızlandıracağız. Tıbbı malzemeleri strateji bütçe başkanlığından isteyeceğiz. Yeter ki binayı yapıyoruz diyelim. Binanın kabasını bile yapsak büyük oranda işimizi görür” diye konuştu. 


BAŞKAN ZEYREK’TEN DESTEK 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ise belediye olarak her türlü desteği vermeye hazar olduklarını söyledi. Zeyrek, “Hayırsever konusunda birlikte çalışabiliriz. Rektörümüz projeden bahsetti. Mimarlar Odası’na İnşaat Mühendisleri Odası’nı buna dahil edebiliriz. Odalarımız bu konuda gereken desteği verecektir” dedi. Vali Ünlü, Mimar Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e bu güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER