Salihli’ye bağlı Çamurhamamı Köyü’nde yaşayan İçel Ailesi, kendi çiftliklerindeki hayvanlardan elde ettikleri süt ürünlerini kendileri işliyor ve organik pazarda kendileri satıyor. Köy peyniri ve tereyağına gelen taleplerin her geçen gün arttığını belirten Ceyhun İçel, ürettikleri süt ürünleri için önümüzdeki günlerde patent almayı planladıklarını söyledi.
Gelen siparişlere yetişmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Ceyhun İçel, “Doğal ortamda üretilen ürünler talep görüyor. Üretici olarak biz de en iyi şekilde değerlendirip, yöre insanına en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Uzun süreden beri aile işletmeciliği yapıyoruz ve doğal ortamda ürettiğimiz Köy peyniri ve tereyağı için önümüzdeki süreçte patent almayı düşünüyoruz. 150 dönüm alanı kapsayan arazimizde doğal ortamda üretim yapıyoruz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanımız var. Günlük ortalama 100 litre süt alıyoruz. Bu sütlerden günlük 15 kilogram peynir yapıyoruz. Bazı dönemlerde tereyağı ve kesik yapıyoruz. Köyde hafta sonları kurulan ve doğal ortamda üretilen ürünlerin satıldığı pazar yerinde tereyağı ve köy peynirini yöre insanına sunuyoruz. Tereyağı ve köypeyniri kısa sürede yöre insanı tarafından sevildi. Gelen taleplerde artış olunca sıraya aldık. Randevu verdiğimiz gün siparişleri teslim ediyoruz. Köy Peyniri salamura olarak kg 300 TL, tereyağının kg ise 400 TL’den işlem görüyor” dedi.
“ARACILARI ORTADAN KALDIRDIK”
Her hafta ekolojik pazarda aracılarını ortadan kaldırarak tarladan doğal ortamda yetiştirilip toplanan ürünleri açtıkları tezgâhlarda satışa sunduklarını belirten İçel, “Kısacası aracılar olmadan sattığımız ürünlerden kazanç elde ediyoruz. Köy peyniri, tereyağı ve bal dışında da ürettiğimiz Sebze ve meyveleri de satıyoruz” şeklinde konuştu. Organik veya iyi tarım uygulamasına geçen çevre köylerdeki üreticilerde yardımcı olmaya çalıştıklarını da belirten İçel, “Çamurhamamı köyü sakinleri olarak üretim yapan bizler bu tür faaliyetleri bireysel olarak düşünmüyoruz. Biz iyi tarım uygulaması ile doğal ortamda ürettiğimiz ürünleri köy pazarında tezgâh açarak satışımızı gerçekleştiriyoruz. Çevre Köylerde üretim yapan üreticilerin organik veya iyi tarım uygulamasına geçmeleri halinde yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.