Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Asayiş Balıkesir'deki deprem sonrası Manisa'yı uyardı

Balıkesir'deki deprem sonrası Manisa'yı uyardı

Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Bursa ve İzmir gibi birçok kentte de hissedilirken, gözler uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Daha önce Balıkesir için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, bu kez de Manisa'yı uyardı.

Okunma Süresi: 2 dk

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün akşam saatlerinde korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD, sarsıntının 6,1 büyüklüğünde olduğunu açıklarken, deprem başta üç büyükşehir olmak üzere birçok kentte hissedildi. Milyonlarca vatandaş panikle sokaklara dökülürken, bir vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandı.

7,2'LİK DEPREMİ HATIRLATTI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Bektaş, geçmiş dönemde yaşanan depremlere dikkat çekti. Yaşanan depremin 'Uşak deprem kümesi' olarak adlandırılan bölgede meydana geldiğini ifade eden Bektaş, bu fayın acı gerçeğini ise 'Simav Fayı 1970 yılında 7.2 Gediz depremini üretmiştir' sözleriyle hatırlattı.

Balıkesir depreminin ardından deprem uzmanından Manisa'ya uyarı

MANİSA'YA DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamalarını haritalarda destekleyen Prof. Dr. Bektaş, son açıklamasında bir kente dikkat çekti ve uyardı. İşte uzman ismin paylaşımı:

"Simav ve Gediz faylarının oluşturduğu Uşak fay bloğu kenarlarında 1969,1970,1971,1995,2002 yıllarında M 6-7 depremlerini birkaç yıl gecikmeli stres transferiyle oluşturmuştur. Blok kenarlarına, özellikle batısı Manisa'ya dikkat!"

Balıkesir depreminin ardından deprem uzmanından Manisa'ya uyarı

"DEPREM KÜMESÜ TÜMÖR GİBİ BÜYÜYOR"

Bektaş, açıklamalarının devamında bölgedeki fay hatlarının oluşturduğu "deprem kümesi"nin genişlemeye devam ettiğini belirtti. Bektaş, "Tümör gibi büyüyor, büyümeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bektaş, sosyal medya paylaşımında Uşak merkezli, kuzeyde Simav Fayı, güneyde Gediz Fayı ile sınırlı olan "Uşak Bloğu"nun 1969-2025 yılları arasında 6 büyük (M 6-7) deprem ürettiğini hatırlattı. Depremlerin, bloğu oluşturan fayların karşılıklı stres transferiyle meydana geldiğini belirten Bektaş, "Sındırgı 6,1 depremi, büyüyen deprem kümesinin son ürünü olmayacak" dedi.

TEHLİKE ALANI GENİŞLİYOR

Bektaş, söz konusu deprem kümesinin batıda Manisa-İzmir, güneyde Aydın-Muğla, doğuda ise Isparta ve Afyon bölgelerine doğru genişleyeceğini vurguladı. Uşak Bloğu'nun deformasyonunun ve çevre bloklara etkisinin, Ege'de sürekli yaşanan tektonik hareketlerin bir sonucu olduğunu ifade eden Bektaş, bölgedeki deprem riskinin devam edeceğini belirtti.

Balıkesir depreminin ardından deprem uzmanından Manisa'ya uyarı

HABER: HABERLER.COM

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *