Manisa
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7965 %0,51
47,7625 %0,57
4.405,74 % 0,48
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Asayiş Çerçioğlu'ndan belediye personeline istifa baskısı! Bakın neden AK Partiye geçiyor

Çerçioğlu'ndan belediye personeline istifa baskısı! Bakın neden AK Partiye geçiyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçeceği ve bu süreçte belediye personeli ile muhtarlara "CHP'den istifa edin" baskısı yaptığı iddia edildi. Gazeteci Barış Pehlivan ise, belediye personeline istifa talimatı verildiğini iddia eden WhatsApp mesajlarını paylaştı. Çerçioğlu'ndan henüz resmi açıklama gelmedi.

KAYNAK: Haberler.com
Okunma Süresi: 2 dk

Aydın'da siyaset gündemi, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında ortaya atılan çarpıcı iddialarla sarsıldı. Yerel basında ve sosyal medya paylaşımlarında, Çerçioğlu'nun hem belediye personeline hem de muhtarlara CHP'den istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı öne sürüldü.

İKİ FARKLI AÇIKLAMA YAPILDI

CHP'den istifa ederek perşembe günü Ak Parti'ye katılacağı iddia edilen Özlem Çerçioğlu, kentte tartışma yarattı. AK Parti Aydın İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Cumali Uçar, bu iddiaları yalanlayarak, "Çerçioğlu'nun ne Cumhur İttifakı paydaşlarımızla ne de AK Partimizde olamayacağını hepimiz biliyoruz" dedi. Uçar, CHP'li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve 13 belediye meclis üyesinin perşembe günü AK Parti'ye katılacağını açıkladı. Buna karşın, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül farklı bir açıklama yaparak, Çerçioğlu'nun yanı sıra Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının da AK Parti'ye geçeceğini öne sürdü.

YEREL BASINDAN BASKI İDDİASI

Aydın'ın yerel gazetelerinden birinde çıkan "Çerçioğlu'ndan 'istifa edin' baskısı" başlıklı haberde, çok sayıda muhtarın aranarak CHP'den istifaya zorlandığı, aksi takdirde hizmet götürülmeyeceğinin söylendiği iddia edildi. Haberde ayrıca, CHP üyesi belediye personelinin, işlerini kaybedecekleri uyarısıyla e-Devlet üzerinden istifaya yönlendirildiği öne sürüldü. Gazetede yer alan başka bir iddiaya göre; Çerçioğlu, adının geçtiği "Aziz İhsan Aktaş" soruşturmasından kurtulmak amacıyla AK Parti'ye geçmeyi planlıyor. Hatta, AK Parti ile arada koordinasyonu sağlayacak ismin Ozan Çavuşoğlu olacağı iddia edildi. Çerçioğlu ile birlikte yargılanan bazı personelin de ceza almaktan kurtulacakları inancıyla sevindiği ileri sürüldü.

Aydın'da neler oluyor? WhatsApp konuşmaları sızdı, iddia tartışmaları alevlendirecek

YAZIŞMALAR PAYLAŞILDI

Gazeteci Barış Pehlivan ise sosyal medya hesabından, Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının WhatsApp konuşmalarına ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerini paylaştı. Bu mesajlarda, bir kişinin personel grubuna "Arkadaşlar CHP üyeliğinden istifa edelim. Ekran görüntüsünü bana gönderin. Başkanın talimatı…" yazdığı görüldü. Ortaya atılan iddialar Aydın'da siyasi gündemi hareketlendirirken, Özlem Çerçioğlu'ndan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *