Manisa
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4255 %0.1
47,3559 %0.17
4.404,00 % -0,17
Ara
Manisa Manşet Gazetesi Asayiş İmam babanın en acı görevi

İmam babanın en acı görevi

Bursa'daki Hüdavendigar Osmangazi Camii İmam Hatibi Necmettin Koç'un ABD'de eğitim gören oğlu Salih Koç, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Baba oğlunun cenaze namazını kendisi kıldırırken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.
ABD'nin Denver kentinde geçtiğimiz hafta yaşanan trajik kazasında, Türkiye'den Work and Travel programıyla giden 21 yaşındaki Salih Koç, bisikletiyle ilerlerken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerinden kaçan sürücü, kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. ODTÜ Uzay ve Havacılık Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Salih Koç'un cenazesi, işlemlerin ardından Türkiye'ye getirildi. Arkadaşları ve yakınları genci son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Gencin cenazesi babasının görev yaptığı Hüdavendigar Osmangazi Camii'ne getirilirken herkes gözyaşlarına boğuldu. Metanetle ayakta duran cami imam hatibi Necmettin Koç, oğlu için gelen kalabalıktan helallik aldı.
Cenaze namazını kendisi kıldıran baba Necmettin Koç, "Kendi evladımızın cenaze namazını kıldıracağız. Rabbim de bunu bize nasip etmiş. Ondan geldik, ona döneceğiz. İnşallah bize katlanabileceğimizi bildiği için bu yükü vermiştir. İnşallah yavrumla cennetinde kavuştursun. Bu dünyada hepimiz geçiciyiz. Yavrum biraz daha erken vefat etti. Allah'ın takdir ettiği ömür bu kadarmış. İnşallah Rabbim bizi cennetinde buluşturur. Oradaki bir kaza sonucu vefat etti. Ömrü bu kadarmış. Eğitim için oradaydı" dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından gencin cenazesi, toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Dursunbey ilçesine götürüldü. Cenazenin öğle namazını mütakip defnedileceği öğrenildi.İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *