Manisa Manşet Gazetesi Ekonomi Ege İhracatçı Birlikleri’nden 3 isim TİM Yönetim kadrolarına seçildi

Ege İhracatçı Birlikleri’nden 3 isim TİM Yönetim kadrolarına seçildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 33. Genel Kurulu'nda Başkan Mustafa Gültepe yeniden göreve seçilirken, Ege İhracatçı Birlikleri'nden Hayrettin Uçak Denetim Kurulu üyeliğine, Emre Uygun ile Ömer Celal Umur ise Sektörler Konseyi'ne seçildi. Hayrettin Uçak ayrıca yaş meyve sebze sektöründe 10. kez Türkiye İhracat Şampiyonluğu ödülünü aldı.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden 3 isim TİM Yönetim kadrolarına seçildi
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’de 27 sektörde, 61 ihracatçı birliğinde kümelenen, Türkiye’ye son 1 yılda 396 milyar dolar döviz kazandıran 160 bin ihracatçının çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, 33. Genel Kurulu’nda 4 yıl süreyle Türkiye ihracatına yön verecek kadrolar belirlendi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe güven tazelerken, Ege İhracatçı Birlikleri’nden 3 isim TİM Yönetim kadrolarına seçildi.


MEYVE SEBZE SEKTÖRÜNDE 10. KEZ TÜRKİYE İHRACAT ŞAMPİYONLUĞU ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Türkiye Meyve Sebze Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak TİM Genel Kurulu’nda, çifte mutluluk yaşadı. İlk olarak, TİM İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde Yaş Meyve Sebze Sektöründe 10. Kez Türkiye İhracat Şampiyonluğu ödülünü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe ikilisinin elinden alan Hayrettin Uçak, sonrasında Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu Üyeliğine seçilme mutluluğu yaşadı.

Türkiye’deki zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının çatı kuruluşu Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Emre Uygun, önümüzdeki 4 yıl zeytin ve zeytinyağı sektörünü Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi’nde de temsil edecek. Sofralık zeytin üretiminde dünya liderliğine yükselen, zeytinyağı üretiminde de dünya ikinciliğine oturan Türk zeytincilik sektörü her yıl artan zeytin rekoltesini katma değere dönüştürmek ve ihracatta 1 milyar dolar barajını aşmak için mesai verirken EZZİB Başkanı Emre Uygun, sektöre rota çizecek.

Ömer Celal Umur güven tazeledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi’nde Türk Tütün Sektörünü Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Celal Umur temsil edecek. Ömer Celal Umur, 2018 yılından bu yana TİM Sektörler Konseyi Üyeliği görevini sürdürüyor. Türk tütün sektörü, 8 yıl aranın ardından 2025 yılında 1 milyar dolar barajını aşma mutluluğu yaşamıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız