Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) görev yapan personelin maaş promosyonu için yeni dönem görüşmeleri başladı. Mevcut sözleşmenin sona ermesine kısa süre kala, polis memurlarından amirlerine kadar tüm teşkilat mensuplarını ilgilendiren promosyon miktarı gündemdeki yerini koruyor.
Emniyet Teşkilatı Sendikası, EGM promosyon anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada personel için 270 bin TL promosyon talep ettiklerini duyurdu. Bu tutarın tek seferde ve peşin ödenmesi gerektiğini belirten sendika, ayrıca her yıl oluşacak enflasyon farkı oranında ek ödeme yapılmasını istedi.
Sendikanın taleplerinde öne çıkan maddeler:
Promosyon tutarı: 270.000 TL (tek seferde ve peşin)
Alternatif hak: Promosyon almak istemeyen personele 600.000 TL sıfır faizli kredi seçeneği
Taban fiyat: 164.440 TL olarak ihale şartnamesine eklenmeli
Enflasyon farkı: Her yıl için personele ek ödeme yapılmalı
Sendikadan yapılan açıklamada, hedefin teşkilat mensuplarının ekonomik olarak rahatlamasını sağlamak, aile bütçelerine katkıda bulunmak ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan intiharların önüne geçmek olduğu vurgulandı.
EGM ile bankalar arasındaki promosyon görüşmelerinin Eylül ayı içinde sonuçlanması ve anlaşmanın kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.