Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı dini günler takvimine göre milyonlarca Müslüman’ın heyecanla beklediği Ramazan ayının 2026 yılı tarihleri belli oldu.
2026 Ramazan Başlangıcı
Ramazan’ın Başlangıcı: 18 Şubat 2026 Çarşamba
İlk Sahur: 17 Şubat Salı gecesi
İlk Oruç: 18 Şubat Çarşamba
Müslümanlar, bu tarihten itibaren bir ay boyunca sabah imsak vaktinde niyet ederek oruçlarını tutacak, akşam ezanıyla birlikte iftar sofralarında açacak.
Ramazan’ın Bitişi ve Bayram Tarihleri
Ramazan’ın Son Günü: 19 Mart 2026 Perşembe (Arife)
Ramazan Bayramı 1. Gün: 20 Mart 2026 Cuma
2. Gün: 21 Mart 2026 Cumartesi
3. Gün: 22 Mart 2026 Pazar
Ramazan Bayramı, oruçla geçen günlerin ardından sevinç, birliktelik ve paylaşmanın öne çıktığı günler olarak kutlanacak.
Ramazan’ın Manevi Anlamı
Ramazan ayı, sadece oruç ibadetini yerine getirmek değil; aynı zamanda sabrı, yardımlaşmayı, merhameti ve maneviyatı en yoğun şekilde yaşama fırsatı sunuyor. İftar sofralarında buluşmalar, sahur vakitlerinde edilen dualar ve camilerde kılınan teravih namazları bu ayın ruhunu pekiştiriyor.