Ara
Manisa Manşet Gazetesi Genel 6 Şubat 2023’ün Yıl Dönümünde: Deprem Şehitleri İçin 2026 Anma ve Taziye Mesajları

6 Şubat 2023’ün Yıl Dönümünde: Deprem Şehitleri İçin 2026 Anma ve Taziye Mesajları

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin 3. yıl dönümünde, Türkiye bir kez daha derin bir hüzne büründü. Hayatını kaybeden binlerce kişi için anma törenleri düzenlenirken, milletçe yaşanan acı hafızalarda tazeliğini koruyor.

Okunma Süresi: 2 dk

6 Şubat 2023 sabahı saat 04.17'de meydana gelen ve Türkiye'nin 11 ilini derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden tam 3 yıl geçti. 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, on binlercesinin yaralandığı ve milyonlarca kişinin evsiz kaldığı bu büyük felaketin yıl dönümünde yurt genelinde anma etkinlikleri, dualar ve taziye mesajlarıyla acılar bir kez daha paylaşıldı.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta sabahın erken saatlerinde saygı duruşuyla başlayan anma programları, mezarlık ziyaretleri ve toplu dualarla devam etti. Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa ve diğer etkilenen illerde de binlerce kişi sevdiklerini kabirleri başında andı. Cumhurbaşkanı, bakanlar, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları da törenlerde yer aldı.

Yapılan açıklamalarda, 6 Şubat'ın sadece bir afetin değil; dayanışmanın, fedakârlığın ve direncin sembolü olduğu vurgulandı. “Unutmadık, unutturmayacağız” mesajı, bu yıl da sosyal medya ve meydanlarda yankı buldu.

Elbette, işte 6 Şubat 2026 Kahramanmaraş Depremi’nin 3. yıl dönümüne özel anma ve taziye mesajları, sosyal medya paylaşımlarına uygun kısa ve anlamlı içerikler halinde:

Anlamlı 6 Şubat Depremi Anma Mesajları (2026)

"6 Şubat’ta yitirdiğimiz canları unutmadık, unutmayacağız. Kalbimizde, dualarımızda yaşıyorlar."

"Birlikte ağladık, birlikte ayağa kalktık. 6 Şubat 2023’te kaybettiklerimizi rahmetle anıyoruz."

"Depremin üzerinden 3 yıl geçti. Acımız ilk günkü gibi taze. Tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz."

"Zaman geçse de eksikliğiniz hep bizimle. 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri sevgiyle, özlemle anıyoruz."

"Yaralarımız sarıldı belki ama izleri kalbimizde. 6 Şubat’ta yitirdiğimiz tüm canlara rahmet olsun."

"Bu millet 6 Şubat’ta neyi kaybettiğini de, nasıl kenetlendiğini de unutmadı."

"Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. 6 Şubat hepimizin ortak hüznü."

"Sadece binalar yıkılmadı, nice hayatlar yarım kaldı. Dualarımız, hatıralarımız sizinle."

Kısa Taziye ve Başsağlığı Sözleri

"Başımız sağ olsun. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

"Vefat edenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyoruz."

"Toprağın üstü kadar altındakiler de bizimdir. Onları unutmadık."

"Acılar paylaştıkça azalır, dualarla hafifler. 6 Şubat’ta kaybettiklerimize rahmet olsun."

Sosyal Medya İçin Hashtag Önerileri

#6Şubat2023

#DepremiUnutmadık

#KahramanmaraşDepremi

#BirlikteYaralarımızıSardık

#DepremŞehitleri

#6ŞubatAnması

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *