Ara
Manisa Manşet Gazetesi Genel Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak: Güvenlik Görevlisi Kadrosu Yeniden Açılıyor

Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak: Güvenlik Görevlisi Kadrosu Yeniden Açılıyor

Adalet Bakanlığı’nın 2026 yılı personel alımı kapsamında 81 ilde toplam 15 bin memur istihdam edilecek. Önceki alımda yer verilmeyen güvenlik görevlisi kadrosu bu kez ilana dahil edilecek. KPSS puan şartı ise 60 olarak uygulanacak.

Okunma Süresi: 1 dk

Adalet Bakanlığı’nın 2026 yılı personel alımına ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Mart ayında yayımlanması beklenen ilan kapsamında 81 ildeki adliyelerde görevlendirilmek üzere toplam 15 bin personel alınacak.

Güvenlik görevlisi kadrosu yeniden listede

Önceki 5 bin kişilik alımda güvenlik görevlisi kadrosuna yer verilmemişti. Yeni dönem alımında ise bu eksikliğin giderileceği ve yaklaşık 1200 güvenlik görevlisinin istihdam edileceği öğrenildi.

Alınacak personeller, Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapacak.

KPSS şartı 60 puan olacak

Güvenlik görevlisi alımlarında daha önce 70 olarak uygulanan KPSS taban puanı, yapılan yönetmelik değişikliğiyle 60’a düşürülmüştü. 2026 yılı alımında da başvuruların en az 60 KPSS puanı ile kabul edilmesi bekleniyor.

Başvuru şartları, kadro dağılımı ve özel koşulların Mart ayında yayımlanacak resmi ilanla birlikte netleşeceği bildirildi.

Adalet Bakanlığı personel alımı sürecine ilişkin gelişmeler adaylar tarafından yakından takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *