İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Sen Oku Diye” projesini 2025 yılında da sürdürüyor. Proje kapsamında bu yıl 100 bin öğrenciye toplam 300 milyon TL nakdi destek sağlanacak.
Eğitim desteği ne kadar?
2025 yılında her öğrenciye tek seferlik 3.000 TL eğitim desteği verilecek. Bu tutar kırtasiye masrafları, okul üniformaları ve diğer eğitim giderlerinde kullanılabilecek.
Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?
Başvurular 9 Eylül – 3 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başvurular yalnızca online yapılabiliyor:
İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden
senokudiye.ibb.istanbul adresi üzerinden
Başvuru şartları
“Sen Oku Diye” eğitim desteğinden yararlanmak için öğrencilerin şu kriterleri karşılaması gerekiyor:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Öğrencinin kendisinin İstanbul’da ikamet etmesi
Şehit çocukları, yetim veya öksüz çocukların ilköğretim ya da lise öğrencisi olması
Engelli öğrencilerin ilkokul, ortaokul, lise ya da MEB onaylı özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görmesi
Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam ediyor olması
Devlet okulunda ya da özel/vakıf okulunda %100 burslu okuyor olması
İlköğretim ve ortaöğretimde kayıtlı öğrenciler ile 5–40 yaş aralığında rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören zihinsel veya bedensel engelli öğrenciler başvuruda bulunabilir.
Kimlere öncelik tanınıyor?
Proje kapsamında özellikle şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrenciler öncelikli gruplar arasında yer alıyor.
İBB’nin “Sen Oku Diye” projesi, her yıl daha fazla öğrenciye ulaşarak eğitimde eşitlik ilkesini güçlendirmeyi hedefliyor. Başvuru süresi sınırlı olduğundan, destekten yararlanmak isteyen ailelerin işlemlerini belirtilen tarihler içinde tamamlaması gerekiyor.