Manisa
12 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61185.172$

BAŞKAN ONULTMAK:ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE GAZETECİLERİN YANINDAYIZ

BAŞKAN ONULTMAK:ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE GAZETECİLERİN YANINDAYIZ
BAŞKAN ONULTMAK:ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE GAZETECİLERİN YANINDAYIZ Başkan Onultmak açıklamalarında hangi konulara değindi?

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, 24 Temmuz sansürün kaldırılışının 115'nci yıl dönümünü nedeniyle yaptığı açıklamada, gazetecilerin son 20 yılda yargı baskısı, yasak ve sansürle ifade özgürlüklerinin elden alındığını kaydetti. 

24 Temmuz'un basın için bayram değil, “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü”  günü olduğunu vurgulayan Gelecek Partili Onultmak, şu açıklamada bulundu “Meşrutiyetin ilan edildiği 24 Temmuz 1908 tarihinde gazeteciler, gazetelerini sansür kuruluna göstermeme ve sansür memurlarını bürolarına almama kararı aldı. 1948 yılında ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 24 Temmuz'u “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” ilan etti. Gazeteciler üzerindeki baskı, sansür ve cezalandırmalar o günlerden günümüze kadar bitmediği gibi son 20 yılda da artarak devam etti.”   
Türkiye'deki basının yüzde 95'inin iktidarın elinde olduğunu kaydeden Onultmak, yüzde 5'inin ise ağır baskı, cezalandırmalar ve işsiz bırakılmalarına rağmen bedeller ödeyerek hakikatleri yazmaya devam ettiğini söyledi. 


“İKTİDAR, HOŞUNA GİTMEYEN HABERİ YAPAN GAZETECİYİ TERÖRİST İLAN EDİYOR”
Bugün iktidarın hoşuna gitmeyen haberlerin “terör”, bu haberleri yazan gazetecilerin ise “terörist” ilan edildiği görüşünü dile getiren Onultmak “İktidar kamu gücünü kullanarak hoşuna gitmeyen haberler için gazeteciler üzerinde yargı yoluyla baskı uygulamaktadır. Ne acıdır ki gazeteciler sadece işini yaptığı için gece yarısı evinden gözaltına alınmakta, yargılanmakta ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmaktadır.  Gazetecilerin cezaevlerinde olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Bugün 24 Temmuz için basın bayramı ifadelerini kullanmak mümkün değil, ancak bayram olarak kutlanması için sadece gazetecilerin değil toplumun her alanında yer alan her kesimin bir avuç basın mensubunun vermiş olduğu özgürlük mücadelesine destek olması gerekmektedir. Gerçeklerden haberdan olabilmemiz için gazetecilerin sansüre karşı vermiş olduğu mücadele hepimizin mücadelesi olmalıdır. Halkın haber alma hakkı için yapılan tüm baskılara rağmen işini yapmaya çalışan onurlu gazetecilere selam olsun. Mücadeleniz mücadelemizdir.”

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!