Manisa
16 June, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.78
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2457.9
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    65738.27$

Başkan Zeyrek basınla bir araya geldi


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek basın mensuplarıyla öğle yemeğinde buluştu. Zeyrek, Belediye kadrosunu basın mensuplarına tanıttı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek basın mensuplarıyla öğle yemeğinde buluştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Belediye kadrosunu basın mensuplarına tanıttı. 31 Mart Yerel Seçimler sonrası yaptığı çalışmaları anlattı.

Başkan Zeyrek; “31 Mart Yerel seçimlerinde halkımızın büyük bir çoğunluğu teveccühü ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildim. Bunda emeği geçen bizlere destek olan veya olmayan bütün basın mensubu arkadaşlarıma tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Yerel Seçim sürecinde çok güzel bir birlikteliğimiz oldu. Gördüğümüz birkaç tane aksaklıklar da oldu.  Benim gördüğüm aksaklık şuydu; Maalesef siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma destek vermek adı altında zaman içeresinde gördüğünüz yanlışları yazamamanız konusunda bazı direktifler verildiğini gördüm. Bundan sonraki süreçte ben yerel basındaki özellikle tüm arkadaşlarımla birlikte olacağım ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yerel basın benim için çok önemli. Sizin kaleminiz artık özgür bırakılacak. Biz size destek vereceğiz ama bu desteğin karşısında bizim yaptığımız bir yanlışı veya size göre yanlış ve eksik gördüğünüz şeyleri destek alamama kaygısıyla yazmamazlık asla yapmayın. Doğru neyse onu yansıtın çünkü siz doğruyu yansıttığınız zaman çok değerli vatandaşlarım sizden bu haberleri alıyorlar. Ben sizden hiçbir zaman ben destek veriyorum benim hakkımda hep olumlu şeyler yazın demeyeceğim. Ben size bunun için destek vermiyorum. Yerel basını önemsiyorum ve sizin var olmanız gerekiyor. Sizin varlığınız bizleri ayakta ve dinç tutacaktır. Halkımız doğru haber kaynağına ulaşacaktır. Benim sizden istediğim tek şey doğruluk ve dürüstlüktür” dedi.

Basın mensuplarına katılım gösterdiklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Zeyrek daha sonra 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yaptığı çalışmalara değindi. Manisa’nın en büyük sorunlarından biri olan su fiyatları hakkında konuşan Zeyrek, halka vermiş olduğu sözü tutuğunu ve su fiyatını ilk iki tonu 1 liradan ve daha sonraki su alımları için yüzde otuzluk bir indirim gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Kartlı sayaç diretmesinin kalktığını ve dileyen her vatandaşın dilekçe yazarak normal sayaçlı mekanizmalara geçebileceklerini ifade etti.

Anahtar kapatma durumuna gelen toplu taşımalara destek verdiklerini ve Büyükşehir olarak verilen desteğin ardından toplu taşımalarda araç sayılarının arttırılacağı ve vatandaşların durakta bekleme sürelerinin kısalacağını dile getirdi. Toplu taşıma araçlarının arkasındaki eski başkanın resimlerinin söküldüğü ve yerine Manisa Büyükşehir logosu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin konulacağını belirtti.

Başkan Zeyrek, yaşlı bakım evinde kalan yaşlılara verilen bin TL lik desteği üç bin beş yüz dört TL’ye yükseltildiğini dile getirdi. Esnafların otoparkta bekleme sürelerinin iki saate yükseltildiğini ve böylece haldeki işlerini daha kolay bir şekilde yapabileceklerini ve bunun karşılığında bir ücret ödemeyeceklerini söyledi.Cenazeleri başka illere taşırken kilometre başına alınan parayı Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kaldırıldığını dile getirdi.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!