Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2404.5
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61545.49$

Bu imamın on parmağında 10 marifet var!

Bu imamın on parmağında 10 marifet var!
Bu imamın on parmağında 10 marifet var! Manisa’nın Demirci İlçesinde bulunan Şeyhi İlahi Camii İmamı Muharrem Gümüş, imamlık görevinin yanı sıra çeşitli sanat faaliyetleriyle de çevresindeki herkese örnek oluyor. Muharrem Hoca boş vakitlerinde bir yandan atölyesinde muhteşem ahşap tablolar işlerken, diğer yandan tasavvuf korosunda ses sanatçılığı yapıyor. Aynı zamanda gençlerle yüzme sporu başta olmak üzere çeşitli etkinliklerde boy gösteriyor.


Manisa’nın Demirci İlçesinde bulunan Şeyhi İlahi Camii İmamı Muharrem Gümüş, imamlık görevinin yanı sıra çeşitli sanat faaliyetleriyle de çevresindeki herkese örnek oluyor. Muharrem Hoca boş vakitlerinde bir yandan atölyesinde muhteşem ahşap tablolar işlerken, diğer yandan tasavvuf korosunda ses sanatçılığı yapıyor. Aynı zamanda gençlerle yüzme sporu başta olmak üzere çeşitli etkinliklerde boy gösteriyor.


Topluma her anlamda örnek olmaya çalışan cami imamları, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde yürütülen birçok proje ile hem cami içinde hem de cami dışında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlarla çok sıcak ilişkiler yürütüyor. Manisa’nın Demirci İlçesinde bulunan Şeyhi İlahi Camii İmamı Muharrem Gümüş, bu yönüyle camii cemaati tarafından çok sevilen din adamlarından biri. Muharrem Hoca, boş zamanlarında ilgilendiği sanat faaliyetleriyle de takdir topluyor. En büyük hobisi ahşap işlemeciliği. “Pandemi döneminde ibadet saatleri dışında kendime bir uğraş arıyordum. Annemin babası olan dedem ahşap oyma bardak yaparmış, annemden hep duyardım. Buradan hareketle ahşap işçiliğine merak sardım ve internette  bu konuda videolar izledim. Ahşap işlemeciliği bu şekilde başladı” diyor.


ESERLERİNİ HEDİYE EDİP GÖNÜL ALIYOR
İşe ahşap saatler yaparak başladığını ve kısa sürede çok güzel eserler meydana getirmeye başladığını anlatan Muharrem Gümüş, 3 yıl içinde yüzlerce ahşap eser yapmış. Artık bu konuda birçok sipariş de alıyor ancak daha çok yaptığı eserleri hediye ederek gönül almayı tercih ediyor. Ahşap işlemeciliğinin kendini dinlendirdiğini belirten Muharrem Hoca, “Özellikle ahşabın kokusu çok etkileyici. Burada hem boş zamanlarımı değerlendiriyor hem de tüm stresimi atıyorum. Atölyeme, aynı zamanda usta bir marangoz olan Sultan 2. Abdülhamit Han’ın adını verdim. Bu alandaki hedefim onun ahşap sanatına yaklaşmak” diye konuşuyor.


TASAVVUF MÜZİĞİ OKUYOR, YÜZME SPORU YAPIYOR
Muharrem Gümüş, son yıllarda tasavvuf musikisiyle de ilgileniyor. Bu konuda çeşitli eğitimler alan Gümüş’e, Ramazan ayında ilçede kurulan tasavvuf korosunda görev verilmiş ve birçok konserde sahne almış. Şu anda ilçede hazırlığı yapılan bir başka konserde yine tasavvuf müziği seslendirmeye hazırlanıyor. Sabah namazı ile başladığı güne yazları Yaz Kur’an Kursu, başka mevsimlerde ise müftülüğün gençler ve aileler için düzenlediği farklı etkinliklerle devam eden Muharrem Hoca, sık sık aile ziyaretleri de gerçekleştiriyor. Gençlerle dini sohbetlerin yanı sıra yüzme sporu yapıyor, halı saha maçlarına gidiyor. Muharrem Gümüş, mesleki idealini “İmamlık görevini en iyi şekilde yaparken, farklı faaliyetlerle de gençler başta olmak üzere tüm cami cemaatine ve mahallemdeki vatandaşlara örnek olmak” diye özetliyor. MİNE BADAN Foto: Sadık Doğramacı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Serdal seven
    02-11-2023 11:13

    Paylaşımlarını takip ediyorum. İmamlar toplumu inşa eden önemli insanlardır. Muharrem hoca da bunu yapıyor. Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!