Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63093.133$

Bülent Arınç’tan dostlarıyla geleneksel iftar 

Bülent Arınç’tan dostlarıyla geleneksel iftar 


 

Manisa’nın duayen siyasetçilerinden, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa’da dostlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeği kenttin önde gelen birçok ismini bir araya getirirken,  Bülent Arınç, önemli mesajlar verdi. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Arınç, Manisa’da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, şehrin kendisinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. 
22. Dönem TBMM Başkanı ve Manisa’nın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Bülent Arınç, Manisa’da geleneksel hale getirdiği iftarında misafirlerini ağırladı. Manisa Öğretmen Evi’ndeki iftar yemeği, kentin önde gelen birçok ismini buluşturdu. İftar programına Bülent Arınç’ın oğlu AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Mücahit Arınç, eşi Yeliz Arınç, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Tamer Akkal,  AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü,  MHP Manisa Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa OSB Başkanı Sait Türek, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Manisa OSB sanayicileri Ethem Öztaş, Ersin Öztaş, Erdal Haspolat, Hüseyin İçer, Mustafa Sarıgözoğlu, Levent Sarıgözoğlu, Murat Çam, Rıza Seyyar, Hayrullah Solmaz, Manisa eski milletvekillerinden Mustafa Enöz, Muzaffer Yurttaş, eski belediye başkanı Bülent Kar, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma Turizm Derneği  Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Filizkan, AK Partili birçok siyasetçi ve kente hizmet etmiş çok sayıda davetli katıldı. İftar yemeğinde oruçlar dualarla açıldı, Arınç ailesi dostlarıyla birlikte iftarını yaptı. 
MANİSA OSB MANİSA’NIN YÜZ AKI
İftar yemeğinin ardından misafirlerine hitap eden Bülent Arınç, davetine katılanlara teşekkür etti. Ramazan ayının öneminden bahseden Arınç, her yıl geleneksel olarak Manisa’daki dostlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldiklerini söyledi. Geçmişte birlikte siyaset ve avukatlık yaptığı dostlarını tek tek hatırlatan Bülent Arınç, Manisa’da siyasi görüşleri uyuşmasa da birçok kişiyle dostluk kurduklarını ifade etti. Manisa OSB’ye ayrı bir parantez açan Bülent Arınç, “Sait Türek bey ve Manisa OSB Manisa’nın yüz akıdır. Bunu gerçekten inanarak söylüyorum. Manisa’nın kimliğini değiştirmiş bir OSB. Biz geleneksel bir tarım şehrinde yaşıyorduk. Manisa OSB nitelikli bir sanayiyi kente getirdi. Büyük şirketlerin Manisa’ya gelmesinde en büyük katkı onların ve arkadaşlarınındır. Sadık Özkasap Manisa’ya güç katan insanlardır” diye konuştu. 
TASARRUFTAN YANA EMEK HARCADIM 
Konuşmasında tasarrufa dikkat çeken Bülent Arınç, siyaset hayatı boyunca tasarruftan yana emek harcadığını söyledi. Arınç, “ Bu israf konusuna devletin eğilmesi lazım. Bunu yapmazsak dışarıdan aldığımız borç paralarla bu işleri döndüremeyiz. Kendi içimizde israftan vazgeçeceğiz. Bunu çocuklarımıza hatırlatmamız lazım. Kamunun yapacağı tasarruf örnek olacaktır. Kamunun kaynaklarını israf etmeme konusunu hatırlatmış olalım” dedi. 
MANİSA’DA BİZ SİYASETİ KAVGASIZ YAPMAYA ALIŞTIK
Manisa’nın gelişip büyüdüğünü ifade eden Bülent Arınç, “ Manisa’nın gelişmesinde, siyasette güçlenmesinde katkısı olan kardeşlerimiz var. Manisa pek çok bakan, milletvekili, devlet adamı yetiştirmiş bir yerdir. Allah bize meclis başkanlığını Manisa’ya getirmeyi nasip etti, şeref duyuyorum. Manisa’da biz siyaseti kavgasız yapmaya alıştık. Kendi aramızda rekabet ettik, yarış yaptık ama birbirimize hiç girmedik. Manisa’ya faydası olmuş insanları seviyoruz. Manisa’nın bu siyaset anlayışını devam ettireceğiz” diye konuştu. 
BELEDİYELER İÇİN DESTEK İSTEDİ 
31 Mart yerel seçimlerine dikkat çeken Arınç, “Ben AK Partiliyim, AK Parti’ye hizmet ettim ve halen hizmet etmeye devam ediyorum. Bu seçimlere MHP ile birlikte giriyoruz. Bu beraberliğimiz örnek bir beraberliktir. Diğerlerinin haline bakarak söylüyorum, biz nitelikli bir beraberliğin içindeyiz. İttifak onurlu, haysiyetli, beraberlik içinde olursa netice veriyor. Bu seçimde de Manisa’nın bazı ilçeleri MHP adayına verildi, Cumhur ittifakı olarak destekliyoruz. İttifak iyi işliyor, samimi ve gayretli bir çalışmanın içindeler. Ama ben şuna bir türlü inanamıyorum. Oyu çok az, yüzde 1 bile alamayacak ama AK Parti’ye kaybettirmek için bu seçime giriyorum dersem benim kitabımda böyle bir şey yazmıyor. Kaybettirmek üzere siyaset yapılmaz. ‘Ben az alayım ama benim amacım bu adamlara zarar vermek’, Allah’tan kork. Kazanmak iddiası olacak, ben buna zarar vereyim de ne olursa olsun denmemeli. Türkiye’ye altın yılını yaşatan bu kadro olumsuzluklara da mutlaka çare bulacaktır. Bu dönemde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere ve iki merkez belediye için desteklerinizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Bülent Arınç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e Ankara’dan getirdiği hat çalışmasını hediye etti. Arınç, başkanlığa aday olmayan Ömer Faruk Çelik’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.  HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!