Manisa
17 May, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2478.6
  • BIST
    10548.67
  • BTC
    66347.67$

Çerçi’den iddialara sert tepki 

Çerçi’den iddialara sert tepki 

1,1 milyar borç var diyorlar 4,3 milyarlık yatırım hayata geçirdik 

Yunusemre Belediyesi’nin kurucu başkanı olan ve 2 dönem başkanlık yapan, 31 Mart seçimlerinde CHP’li Semih Balaban’a kaybeden Dr. Mehmet Çerçi, seçim sonrası ortaya atılan iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.


AK Parti Manisa İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Tanıtım ve Medya Başkanı Emre Şener, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz katıldı. 


CHP’Lİ İZMİR BELEDİYELERİN 100 MİLYARDAN  FAZLA BORCU VAR

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, “Sandıkta tecelli eden bir irade vardır bizim buna söyleyecek bir şeyimiz olamaz. Hemşerilerimizin vermiş olduğu karar tartışmaya kapalıdır. Seçim sonrası Manisalı hemşiremizin olgunlukla karşıladığı bazı açıklamalar yapılmıştır fakat bazen kastı aşan açıklamalar da yapılmıştır. Bize karşı yürütülen bir kara propaganda var bunun sebebi bizim oluşturduğumuz güçlü bir yapı ve iş yapabilme yeteneğine sahip olmamızdır. Kullanılan ifadeler özensiz bağlamından koparılmıştır ve bu ifadeler seçilmiş belediye başkanları tarafından yapılmıştır. Özensiz ve ham bilgiler halkla paylaşılıyor. Bahsettikleri 1.1 Milyarlık borç stoğu zaten herkes tarafından bilinen bir durum sanki sürprizle karşılaşılmış gibi algı yaratılıyor. Biz enkaz devraldık sözüyle vermiş oldukları söz ve vaatleri ötelemek için yapılan algı çalışmasından başka bir şey değildir.” Şeklinde konuştu. Hızlı, CHP'li isimlerin AK Partiden alınan belediyelerin borçlarını abartılı ve özensiz şekilde gündeme getirdiklerini, İzmir'deki CHP'li belediyelerin 100 milyarı bulan borcundan ise kimsenin bahsetmediğini söyledi.


MAKAM ODASI ELEŞTİRİLERİNE CEVAP 

Dr. Mehmet Çerçi, belediyeyi 1,1 milyar liralık borçla bıraktığı iddialarını cevaplarken, son 10 yılda 4,3 milyarlık yatırım yaptıklarını, bu borçların belediye bütçesine göre normal olduğunu ve yatırımlardan gelen gelirlerle kısa sürede ödenebileceğini söyledi. Makam odasını çok lüks döşettiği yönündeki iddiaları cevaplarken hiç bir lüks ve şatafatlı yaşam merakının olmadığını, belediye başkanlığı döneminde ev, belediye, vatandaş buluşması ve cami arasında bir hayatı olduğunu söyledi. Çerçi, "Bir arabam bile yok. Eşimin bir arabası var, lazım olunca onu istiyorum" dedi. Çerçi, başkanlık makamındaki eşyaların bit pazarından kendi parasıyla aldığı eşyalar olduğunu kaydetti. Sanat meraklısı eşi tarafından kullanılabilir hale getirildiğini ve seçimleri kazanması durumunda bir sonraki dönem belediyeye hediye etmeyi düşündüklerini söyledi. Evinin de benzer şekilde olduğunu ve bunun kültüre olan saygılarını gösterdiğini kaydeden Çerçi, yeni Başkan Semih Balaban'ın da devir teslimde bu durumu anlattığını ancak daha sonra hakkında karalama kampanyası başlatarak ahlak dışı yollar tevessül ettiğini belirtti.


SEÇİM GECESİ 100 MİLYON ÇEK KESİLDİĞİ İDDİASI 

Seçim günü gece yarısı 100 milyon liralıyı bulan miktarda çek kesilmesiyle ilgili iddiaları cevapladı. Çerçi, çeklerin belediye tarafından değil, iş yapan firmalar tarafından kesildiğini ve belediyeyi herhangi bir zarara uğratmadığını kaydetti. Seçim yoğunluğu nedeniyle çeklerin gecikmeli kesildiğini anlatan Çerçi, olayda hiçbir usulsüzlük olmadığını, zaten bu konuda herhangi bir suç duyurusu da yapılmadığını ifade etti.


ENERJİ SANTRALİ BELEDİYEYE KAYNAK ÜRETECEK BİR PROJE

Çerçi, “1,1 milyar TL borç söyleniyor ya bunun 200 milyon TL’si enerji santraline gitmiştir. Ödemeleri devam ediyor. Yılda 22 milyon TL getirisi var. 10 sene sonra belediyeye yaklaşık 300 milyon TL getirisi olacak. 25 senelik ömrü var. Belediyeye kaynak üretecek bir projedir” diye konuştu. 


SİZİN NE KADAR KÜLTÜR FUKARASI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR 

Çerçi, “10 yılda 4 milyar 373 milyon TL’lik yatırım hayata geçirdik. Belediye binası-otopark, Meydan Proojesi için 487 milyon TL, Saruhan Bey Camii, müze binası, nikah salonu 175 milyon TL, Millet Çarşısı 824 milyon TL’lik yatırımdır. Bu yatırımlarını içinde kültür sanat projeleri, sosyal yardım destekleri yer almıyor. Bunlar bu yatırımları anlamaları zor. Halk size 5 yıl iktidar verdi. Çerçi’nin yaptığı eserler ortada. Bunun yanında bitmeyen eserlerimizde var. Hayvan barınağının yüzde 80’i bitti. Birçok eseri biz yaptık, sizin fazla bir şey yapmasına gerek yok.  Siz bol bol festival yapacaksınız. Eserler, hizmetler, borçlar hepsi ortada. Başkan diyor ki şatafat, lüks batırmış. Şatafatla, lüksle benim hiç işim yok. Hayatta yan yana gelmedim. Benim hayatın belediye, vatandaş, cami ev şeklindedir. Lüksten söylediğiniz bu odanın biçimiyse aslında bu iddialarımız sizin ne kadar kültür fukarası olduğunuzu net gösteriyor. Bunlar bizim atalarımızın kullandığı eserlerdir. Biz kültürümüzün medeniyetimizin yolundan gidiyoruz. Satacağım diyorsunuz bunlar başkana yakışıyor mu? Buradan sesleniyorum. Yarın yani Cuma günü saat 6’da kamyonu ayarladım, işçiyi ayarladım gidip eşyalarımı alacağım. Müze olursa orada sergileneceğiz. Sen adam gibi isteseydin bunları sana 10 yıllık bir belediye başkanı olarak sana hediye ederdim. Zorluk çıkarma, eşyaları da zarar verme, mahkemede görüşeceğiz. Genel başkanın gözüne de sen bunlarla giremezsiniz. Benim eşyalarıma laf ediyorsun ama sen kullanmaya devam ediyorsun. O zaman kaldır bunları niye kullanıyorsun. Niye aleyhimde konuşuyorsun. Halktan kopuk belediye diyor. Ortaköy’de hayata geçirdiğimiz yerleri bugüne kadar 400 binden fazla insan ziyaret etmiş. Bu nasıl halktan kopuk belediye oluyor. Millet Çarşısı’nda, İrfan Meclisi’nde yüzlerce etkinlik düzenlendi, binlerce insanlar geldi. Bize oy gelmeyen Cem evlerinin bakımını bile belediye olarak biz yapıyoruz ” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!