Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66941.695$

CHP’li Balaban'a Derdini Anlatan Esnaf: Artık Devletin Üvey Çocuğu Haline Geldik

CHP’li Balaban'a Derdini Anlatan Esnaf: Artık Devletin Üvey Çocuğu Haline Geldik
Manisa’nın ilçelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem vatandaşlarla hem de esnafla bir araya gelen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Demirci ilçesine yaptığı ziyarette esnafın zamlardan dolayı tepkisini dinledi.


Manisa’nın ilçelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem vatandaşlarla hem de esnafla bir araya gelen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Demirci ilçesine yaptığı ziyarette esnafın zamlardan dolayı tepkisini dinledi. CHP Demirci İlçe Başkanı Melih Kuru’nun da yer aldığı ziyarette esnaf, yaşanan ekonomik krizin kendilerini nasıl derinden etkilediğini anlatarak, iktidara tepki gösterdi. 
“ESNAF ARTIK DEVLETİN ÜVEY ÇOCUĞU HALİNE GELDİ”
Demirci ilçesinde kafe işleten esnaf Yılmaz Yörük, özellikle gıda ürünlerine gelen zamlardan dolayı sattığı ürünün yerine yenisini koymakta zorlandığını ifade ederek, özellikle öğrenci olan müşterilerinin kendisinden kuru tost istediğini ifade etti. 
Kafe işletmecisi Yörük yaşadığı sıkıntıyı şu ifadelerle dile getirdi: “Zamlardan ne vatandaş ne de biz memnun değiliz. Gelen zamları eğer uygulamış olsam işyerime kimse gelmeyecek. 10 liraya tost satarken para kazanıyordum. Şimdi 25 liraya satıyorum, ne kazanabiliyorum ne de yerine kullandığım malzemeyi koyabiliyorum. Durum kötü. Daha ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum. 24 yıldır bu işi yapıyorum. Hayatımda böyle bir dönem görmedim. Hiçbir ürünün fiyatını yazamıyorum. Çünkü her gün fiyat değişiyor. Bugün iki kez üst üste aynı toptancı ile alışveriş yapamıyorum. Çünkü her toptancı geldiğinde bir zam söylüyor. İşçi çalıştıramıyorum. Ailemle çalışıyoruz. Çünkü Bağ-Kur’umuzu bile ödemiyoruz. Ödeme ihtimalim yok. Artık elektrik faturaları kirayı geçmiş durumda. Eskiden kiraya zammı düşünürdük, şimdi elektriğe ne kadar zam yapacaklar diye düşünüyoruz. Esnaf artık devletin üvey çocuğu haline geldi. Herkese zam yaparken bize bir şey yok. Bizim yüzümüze bakan artık kimse yok.  İlçemizde alışverişin çoğunluğunu öğrenciler yapıyor. Artık öğrendi de para yok. Tostu benden içinde sadece domatesle istiyor.  Kimi öğrenci ise boş ekmek istiyor, çeşmeden su istiyor. Bir tane menemeni iki kişi yiyor. Ne durumlara geldik.”
ESKİ MHP’LİDEN SİTEM: ÜRETİM YAPTIĞIMIZ FABRİKALARI SATANLAR TÜRK OLAMAZ
MHP’nin eski üyesi olduğunu söyleyen ve bakliyat ürünleri satan Ayhan Ünlü, CHP’li Balaban’a yaşadığı sıkıntıyı şu ifadelerle dile getirdi: “Bir yandan mikrofonu açıp basına konuşmakla Türkiye Cumhuriyeti’ni hiç biriniz düzeltemez. Sokağa ineceğiz ve bu zamları protesto edip bu gelen yabancı ithal mallara ‘Dur’ diyeceğiz. Topraklarımızı kendimiz ekmeden, mazotu çiftçiye 2,5 liraya kadar indirmeden Türkiye bu şartlarda kalkınması mümkün değil. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan eden atalarımız kara sapanla toprağını sürüyordu ve o günlür de Türkiye kendi kendine yeten bir ülke konumundaydı. Şimdi ise son model traktörlerle de toprağımızı sürsek Türkiye buğdayı ithal eden bir konuma geldi. Yağı, şekeri ithal ediyor. Üretim yaptığımız fabrikaları satanlar Türk olamaz. Bunlar Türk düşmanıdır.”
CHP’Lİ BALABAN: ESNAF VE VATANDAŞ BİTMİŞ DURUMDA
Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından kısa bir açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ziyaretlerde çaldıkları her kapıdan mevcut Türkiye’ye olumlu bakan bir kişi göremediklerini dile getirdi. 
Asgari ücretlisinden emeklisine, esnafından vatandaşına, emeklisine kadar toplum her kesiminin derin bir isyanın eşiğinde olduğunu ifade eden CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hangi kapıyı çalsak, kimin omzuna elimize koysak, kime ‘İşler nasıl’ diye sorsak herkes derin bir isyanın eşiğinde. Çiftçisi, emeklisi, asgari ücretlisi, esnafı kimse kazanamıyor. Saraylarda oturanlar bir kez olsun halkını içine insin bu isyanı dinlesin. Sahalara çalışma yaptıklarını, halkın içine indiklerini ifade eden iktidar temsilcilerine soruyorum? Siz hangi halkın içine iniyorsunuz, hangi esnafın isyanının, hangi vatandaşın derdini dinliyorsunuz? Sizin ziyaret ettiğiniz halkla, bizim ziyaret ettiğimiz halk farklı mı? Toplum artık olumsuzlukların yaşandığı bu düzeni değiştirmek için sandığı sabırsızlıkla bekliyor. Halkımızla birlikte bu düzeni değiştireceğiz. Esnafın, çiftçinin, emekçinin, vatandaşın egemen olduğu bir düzeni hep birlikte kuracağız.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!