Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62798.224$

CHP'li Durbay'dan esnaf ziyareti


CHP'li Durbay'dan esnaf ziyareti
CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, Nurlupınar ve Kazım Karabekir Mahallelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Durbay, kahvehane ziyaretlerinin ardından yüzlerce mahalle sakinine miting havasında yapılan konuşmayla hitap etti. Şehzadeler’in ve mahallelerin sıkıntılarına değinen Durbay’ı, Nurlupınar ve Kazım Karabekir sakinleri bağrına bastı.

CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, Nurlupınar ve Kazım Karabekir Mahallelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Durbay, kahvehane ziyaretlerinin ardından yüzlerce mahalle sakinine miting havasında yapılan konuşmayla hitap etti. Şehzadeler’in ve mahallelerin sıkıntılarına değinen Durbay’ı, Nurlupınar ve Kazım Karabekir sakinleri bağrına bastı.

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Nurlupınar ve Kazım Karabekir Mahallerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, ziyaretlerin sonucunda yüzlerce mahalleliye hitap etti. Nurlupınar bölgesinin sorunlarına değinen Durbay, “Hepimiz Şehzadeler’in sakiniyiz, eşit yurttaşlıktan yanayız. Şehzadeler Türkiye’de merkez ilçeler arasında nüfus kaybı yaşayan tek ilçe. Nüfus azalırken, hizmet artıyor mu derseniz, kesinlikle hayır. Çocuğunuzu parka götürmek isteseniz, temiz düzgün bir park bulamıyorsunuz. Otobüse bineceğiniz zaman ya otobüs durmuyor ya da ayakta gitmek zorunda kalıyorsunuz” dedi.

“NURLUPINAR’A HİZMET BİZİMLE GELECEK”

Nurlupınar bölgesine hem Manisa Büyükşehir Belediyesi hem de Şehzadeler Belediyesi tarafından hizmet yapılmadığının altını çizen Durbay, “Şehzadeler’in sorunları saymakla bitmiyor ama Nurlupınar’ın sorunları daha fazla. Burası çöplerin toplanmadığı, yolların olmadığı, sağlık ocağının olmadığı mahalleleri olan bir bölge. Burası uzaya gittiğimiz çağda bazı kısımlarında elektriğin olmadığı bir bölge. Bu mahallede kanalda çocuklar ölüyor. Kanal sıkıntısını, altyapı sıkıntısını çok iyi biliyorum. Bu çocukların kanalda boğulmasını engelleyerek, belediyenin yapacağı havuzlarda yüzdürmek bizim boynumuzun borcudur! Nurlupınar artık hizmetten mahrum kalmayacak. Diğer mahallelere nasıl hizmet edeceksek aynı şekilde Nurlupınar’a da öyle hizmet edeceğiz. Nurlupınar’a hizmet bizimle gelecek” diye konuştu.

TÜM ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK SÖZÜ

Çocukların birçok sıkıntısı olduğunu dile getiren ve ebeveynlerin çaresiz kaldığını aktaran Durbay, “Biz istiyoruz ki çocuklar sağlıklı ve dengeli beslensin, derslerine çalışsınlar ve vatana millete hayırlı bir evlat olsunlar. Bu amaçla temel eğitimde tüm okullarımıza ücretsiz yemek sözü veriyoruz. Çocuklarımızın süt ihtiyacını Süt Kuzusu projesiyle ücretsiz olarak sağlayacağız. Çocuklarımız derslerinde eksik kalıyorsa açacağımız ücretsiz kurs merkezleriyle eksiklerini giderecekler. Atanamayan öğretmenlerimizi belediye bünyesinde açacağımız kurslarda istihdam edeceğiz. Şehzadeler’in güzel insanları çocuklarının geleceği için endişelenmeyecek, Şehzadeler Belediyesi daima yanında olacak” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BÜNYESİNDE TIP MERKEZLERİ

Konuşmasının devamında bazı mahallelerin sağlık ocağının olmamasına değinen Gülşah Durbay, “Şehzadeler’de sağlık ocağının olmadığı birçok mahalle mevcut. Belediyelerin tıp merkezi açma yetkileri var. Aile hekimleriyle koordineli bir şekilde çalışarak, sağlık ocağı olmayan mahallelere tıp merkezleri açacağız, aile hekimlerine destek olup sağlık ocakları açılmalarını da sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ŞEHZADELER’DE DAYANIŞMA ARTACAK

Şehzadeler sakinleriyle daima dayanışma içinde olacaklarını söyleyen CHP’li Durbay, “Sosyal yardımları dayanışma şeklinde yapacağız. Kimseye bir paket makarnayı, bir torba kömürü, bir koliyi 15-20 kişi götürüp, fotoğraf çektirip halkımızı rencide etmeyeceğiz. Bizim dinimizde sağ elin verdiğini sol el görmez. Biz ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza, Şehzadeler Kart adı altında kartlar dağıtacağız. Bu kartlarla ihtiyaçlarını istediğiniz yerden alabileceksiniz. Belediye kimseye sadaka verme yeri değildir. Sizlere sadaka verir gibi yapmayacağız. Daima dayanışma içinde olacağız” dedi. Konuşması sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen Durbay, program bitiminde Nurlupınar sakinlerinin sorunlarını dinledi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!