Manisa
01 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.43
  • EURO
    34.59
  • ALTIN
    2384.0
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    58442.49$

EGELİ İHRACATÇILAR SANDIĞA GİDİYOR 

EGELİ İHRACATÇILAR SANDIĞA GİDİYOR 
Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’ye 2023 yılında 255,8 milyar dolar döviz kazandıran, 61 ihracatçı birliği çatısı altında faaliyet gösteren 120 bin ihracatçı, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının hedeflerini belirlemek için genel kurula gidiyor.

İhracatçılar, 2023 yılı olağan mali genel kurul toplantılarını Nisan ayı içerisinde yapacaklar. Genel kurullarda her birlik Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında atacağı adımları masaya yatırırken, 2024 yılı bütçelerini ve iş programlarını da karar altına alacaklar. Manisa’dan da ihracatçı firmalar yer alıyor.  2022 yılı Nisan ayında yapılan seçimlerde göreve gelen 61 ihracatçı birliğinin yönetim kurulları; göreve geldikten sonra geçen 2 yıllık süreçte ortaya koydukları hedeflerin ne kadarını gerçekleştirdiklerini ne kadarını gerçekleştiremediklerini genel kurul üyelerine açıklayacaklar ve 2023 yılı icraatlarından ibra edilmek için genel kurul üyelerinin huzuruna çıkacaklar. Bünyesindeki 12 ihracatçı birliğiyle Türkiye’de ihracatçıların en büyük temsilini bünyesinde sağlayan Ege İhracatçı Birlikleri’nde 4 bin 659 ihracatçı firma genel kurula katılım hakkına sahip. EİB bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinin 6’sı genel kurullarında 2023 yılında ihracata en çok katkı sağlayan toplam 140 firmaya ödül vermek için hazırlıklarını sürdürüyor. Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki genel kurullarda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ihracat hedeflerine ulaşmak için atılması gereken adımlar ihracatçı birliklerinin en üst karar organı olan genel kurullarda istişare edilecek.


GENEL KURUL MARATONU MODA ENDÜSTRİSİYLE BAŞLAYACAK

Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 16:00’da Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB)’yle başlayacak. Aynı gün saat 17:00’de Ege Moda Endüstrisinin güçlü temsilcisi Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) üyeleri genel kurul toplantısında buluşacak. Türk moda endüstrisinin güçlü oyuncusu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, en güçlü ihraç pazarı Avrupa Birliği’ndeki resesyon, döviz kurlarının düşük seyri ve artan üretim maliyetleri nedeniyle 2024 yılı için “Mevcudu korumak” amacıyla 1 milyar 350 milyon dolarlık hedef koymuştu. 2024 yılının ilk çeyreğinde mevcudu korumanın ötesinde ihracatını ihracatını yüzde 3 artıran EHKİB, genel kurulda ortaya çıkacak sinerjiyle daha güzel günler için umutlanacak. 


TÜTÜNDE HEDEF 1 MİLYAR DOLAR 

Türkiye’deki yaprak tütün ve tütün mamulleri ihracatçılarını tek çatı altında temsil eden Ege Tütün İhracatçıları Birliği 2023 yılı mali genel kurul toplantısını 3 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 10:30’da Ege İhracatçı Birlikleri 7. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirecek. Son 1 yıllık süreçte ihracatını yüzde 7’lik artışla 816 milyon dolardan 871 milyon dolara çıkaran Ege Tütün İhracatçıları Birliği, 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için genel kurulda ortak aklı harekete geçirecek.


KURU ÜZÜMDE ÜRETİMDE VE İHRACATINDA DÜNYA LİDERİYİZ 

Üretim ve ihracatında dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru inciri dünyanın dört bir tarafına ihraç ederek yıllık ihracatta ilk kez 1 milyar dolar barajını aşmaya başaran, EİB çatısı altındaki 12 ihracatçı birliği arasında ihracat artış rekortmeni olan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 14:00’te 2023 yılı mali genel kurul toplantısında buluşacak. Yıllık ihracat performansı yüzde 19’luk artışla 866 milyon dolardan 1 milyar 30 milyon dolara çıkan EKMİB, 2024 yılı sonu için belirlediği 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmak için sektördeki ortak aklı harekete geçirecek, genel kurulu bir fırsata dönüştürecek.


GENEL KURUL MARATON EGE YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ’YLE SONA ERECEK

Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2023 yılı mali genel kurul toplantıları maratonu 30 Nisan 2024 Salı günü saat 14:00’te Ege Bölgesi’nde bitkisel ürün ihracatının lideri Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’yle sona erecek. EYMSİB Genel Kurulu, sektörün gündemindeki konularının ortak akılla değerlendirilmesine zemin sunacak. 2024 yılında ortaya koyduğu ihracat performansıyla EİB bünyesindeki 12 ihracatçı birliği arasında üçüncü sıraya yükselen, 7 yıldır ihracatını her yıl artırmayı başaran Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ihracatına en çok katkı sağlayan 10 firma için ödül töreni düzenleyecek. ge Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı ve taze meyve sebze ihracatında ilk 5 ve meyve sebze mamulleri ihracatında ilk 5 firmanın ödül alacağı etkinlik İzmir Kaya Thermal Oteli Kongre Salonu’nda yapılacak.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!