Manisa
12 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    60997.938$

Erdoğan’dan seçim talimatı “Siyasetin sokakta yapıldığını unutmamalıyız”

Erdoğan’dan seçim talimatı “Siyasetin sokakta yapıldığını unutmamalıyız”
Erdoğan’dan seçim talimatı “Siyasetin sokakta yapıldığını unutmamalıyız”

 


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. ‘Türkiye Yüzyılı Şehirler İçin Gerçek Belediyecilik’ temasıyla açıklandı.  Ankara AK Parti Kongre Merkezi'nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklanan seçim beyannamesi,  8 başlık altında toplanan vaatler, 200 sayfadan oluştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Gerçekten her seçim yeni bir tarihin, yeni bir sürecin başlangıç noktasıdır.  Geçmişte açık oy, kapalı sayımla seçimler yapılmıştır. Demokrat Parti'nin hükümete geldiği 1950 tarihi, ülkemizin gerçek manada demokrasiye geçtiği tarihtir. Daha önce darbe anayasalarıyla işaret edilen cumhurbaşkanı ilk kez 2014 yılında halk iradesi ile seçilmiştir. Yaşadığımız darbelere, demokrasiyi askıya alma gayretlerine rağmen, milletimiz milli irade bayrağını yeniden yükseltmiştir. 31 Mart'ta bu imtihandan bir kez daha alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. mesele en çok belediye başkanı kazanmak değildir. Ülkemizi dünyada hak ettiği yere ulaştırma çabamızda bize güç verecektir. Biz ülkeye ve millete hizmet yolculumuza 30 yıl önce belediyelerde başlamış bir kadroyuz. İktidara geldikten sonra vatan topraklarının her karşını eserle, hizmetle buluşturduk. Önce 2023 hedeflerimizde, ardından Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla geleceğimizi inşa ettik. Evlatlarımıza büyük, güçlü, müreffeh bir Türkiye hedeflerimize çelme takması için kimseye malzeme vermemeliyiz. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin tökezlemesini; siyasi ve ekonomik olarak zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir güruh var. Asıl hedef Türkiye'dir. Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımları atmakla, bu sinsi niyetleri de boşa çıkarmış olacağız. Sözümüzü rakiplerimize, yarıştığımız parti ve adaylara değil doğrudan milletimize söylüyoruz.

 


SEÇİM TALİMATI


31 Mart'a kadar gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız, sevmeyeni sevdireceğiz. Her eve, her işyerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız, kararsızları ikna edeceğiz, hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Seçim gününe kadar her anı değerlendirmenizi, seçim günü sandığı da sahiplenmenizi istiyorum. 

 


AK PARTİ’NİN YEREL SEÇİM SLOGANLARI 

 


AK Parti olarak mahalli seçimlerdeki ilk sınavımızı 'AK eller AK iller yerel kalkınma başlıyor' diyerek 2004'te vermiştik. Ardından 2009'da 'Her şey Türkiye için işimiz hizmet gücümüz millet' sloganıyla şehirlerin hizmetine talip olmuştuk. 2014 yılında 'Daima millet daima hizmet, millet eğilmez Türkiye yenilmez' mesajıyla vatandaşlarımızın huzuruna çıkmıştık. Son mahalli seçimlerin yapıldığı 2019 yılında 'Memleket işi gönül işi' diyerek sandığa koşmuştuk. 31 Mart 2024 seçimlerine ise 'Gerçek belediyecilik hazırız, kararlıyız' diyerek gidiyoruz. Seçim beyannamemizin başlığını 'Türkiye Yüzyılı için gerçek belediyecilik' olarak belirledik. Beyannamemiz 8 bölümden oluşuyor.  Her bir ana başlığın altında o alana ilişkin yaklaşımlarımızı ve tüm belediyelerimizin uygulayabileceği program çerçevelerini içeren alt başlıklar yer alıyor. AK Parti'nin bir markaya dönüşen belediyecilik birikimin özeti, yeni dönemin bir belgesi mahiyetindedir.


ŞEHİRLER 5 YIL DAHA KAYBETMESİN 

 


 AK Parti belediyecilikte de kendi kendiyle yarışmaktadır. Belediye yönetimlerini bizden devralanların, şehirlere 5 yıl kaybettirme dışında bir şeyleri olmadığını milletimiz yaşayarak gördü. Seçim kampanyamızın merkezine 'gerçek belediyecilik' sözümüzü yerleştirdik. Amacımız şehirlerimizi ve insanlarımızı bu şov ve ajans belediyeciliği ilizyonundan kurtarmaktır. Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın. Bunlar AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan çok daha fazlasını alıyorlar. Bunların tamamı sorumluluktan kaçmaktan ibarettir. Diğer belediyelere ne veriliyorsa, hangi kritere göre tahsisat yapılıyorsa bunlar için de geçerlidir. Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır. Finans yönetimini başaran bir belediye başkanının kaybı söz konusu değildir CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!