Manisa
18 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66820.294$

Eski belediye yönetimi kişi başına 5 bin 300 TL borç biriktirmiş: Saruhanlı Belediyesi iş değil borç yapmış!


Eski belediye yönetimi kişi başına 5 bin 300 TL borç biriktirmiş: Saruhanlı Belediyesi iş değil borç yapmış!

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, göreve gelir gelmez kolları sıvayıp çalışmaya başladı. Ancak Eski Başkan Zeki Bilgin’in bıraktığı 291 milyon liralık borç, Cıllı ve ekibini düşündürüyor. Toplam 54 bin kişinin yaşadığı ilçede, vatandaş başına 5 bin 300 TL borç yapılmış. 5 yılda bugünkü parayla 635 milyon liralık gayrimenkul satılırken, son 1 yılda toplam personelin yaklaşık 4’te 1’i oranında yeni personel alınmış.
Son seçimlerde Saruhanlı Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem Cıllı, eski yönetimden büyük bir enkaz devraldıklarını, yeni süreçte hem 291 milyon liralık belediye borcunu ödemek hem de vatandaşa verdikleri sözleri bir bir yerini getirmek zorunda olduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Dindar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Enes Dindar ve Furkan Dindar ile Hayat Şifa Yurdu Bakım Merkezi Müdürü Çağatay Yardımcı ve Manisa Manşet Gazetesi’ni ağırlayan Başkan Cıllı, “Yunusemre Belediyesi’nin borcu konuşuluyor ancak nüfusa orantılandığında bizim borç yükümüz çok daha fazla. Yunusemre Belediyesi’nin o borcu birkaç ayda kapatacak geliri var ama biz mevcut gelirlerimizle bunu 5 yılda kapatamayız” dedi.


SON 1 YILDA 108 KİŞİ İŞE ALINMIŞ

Eski yönetimin Saruhanlı’ya hizmet etmek yerine vatandaşı borçlandıracak işlere giriştiğini belirten Başkan Cıllı, son 5 yılın gelir-gider ve personel karnesini büyük bir afiş yaptırarak belediye binasına astığını, böylece yaşanan tabloyu herkesin gördüğünü kaydetti. Belediye binasına asılan tabloya göre, belediyenin mevcut borcu 291 milyon 735 bin TL. İlçenin İller Bankası’ndan aldığı aylık kaynak 8 milyon 770 bin olmasına karşın, sadece aylık personel maaş gideri 21 bin 200 TL. Toplam işçi sayısı 303 olan belediyede, son 1 yıllık süreçte 108 kişi işe alınmış. Kadrolu işçi ve memurlarla birlikte toplam 384 çalışanı olan Belediyenin gelirleri, personel maaşlarını bile karşılamıyor.


635 MİLYON LİRALIK GAYRİMENKUL SATILMIŞ

Eski Başkan Zeki Bilgin, belediyenin giderlerini karşılamak için gelir getiren proje yerine eldeki arsa ve tarlaları satmayı tercih etmiş. Buna göre, son 5 yılda satılan arsaların bugünkü değeri 157 milyon TL’yi bulurken, son 5 yılda satılan tarlaların bugünkü değeri ise 478 milyon liraya ulaşıyor. Önceki dönem İller Bankasından alınan ödeneklerin yanı sıra toplamda bugünkü parayla elde edilen 635 milyon liralık arsa ve tarla parası da giderlere yetmeyince, üstüne toplam 291 milyon lira da borç eklenmiş. Borçların 85 milyon lirası ihalesi yapılan işler, 73 milyon lirası Büyükşehir’e ödenmesi gereken para, 27 milyon lirası bankadan alınan krediler için ödenmesi gereken borç, 49 milyon lirası piyasaya olan diğer borçlar. Ayrıca çeşitli kalemler altında başka borçlar da bulunuyor.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!