Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66922.778$

İlçesini tek başına dünyaya tanıtıyor


İlçesini tek başına dünyaya tanıtıyor
İlçesini tek başına dünyaya tanıtıyor. Manisa'nın Demirci İlçesinde yaşayan Emekli İngilizce Öğretmeni Sadık Doğramacı, sosyal medyayı en iyi şekilde kullanarak ilçesini hem tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyor hem de ilçe ahalisi arasında bir iletişim sağlıyor.

Manisa'nın Demirci İlçesinde yaşayan Emekli İngilizce Öğretmeni Sadık Doğramacı, sosyal medyayı en iyi şekilde kullanarak ilçesini hem tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyor hem de ilçe ahalisi arasında bir iletişim sağlıyor. Yıllardır hangi köyde kimin düğünü veya sünnet töreni var, hangi lokantada günün yemeği hangisi, semt pazarında hangi ürün kaç liraya satılıyor; herkes ondan öğreniyor.

Demirci'de doğup büyüyen ve 28 yıl boyunca İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olup ilçesine yerleşen Sadık Doğramacı, yıllardır gönüllü bir gazeteci gibi çalışıyor ve aktif kullandığı sosyal medya ile ilçede herkesin birbirinden haberdar olmasını sağlıyor. Sosyal medya platformu Facebook'ta kurduğu  Demirci'de Yaşam adlı hesapta 21 bin, Youtube'de ise 6 binden fazla takipçisine on binlerce fotoğraf ve 3 bin 400'ten fazla videoyla ilçe ile ilgili her türlü bilgiyi aktaran Doğramacı, bu iletişimi sağlamak için gece göndüz demeden çalışıyor.

HER CUMARTESİ 7.30'DA SEMT PAZARINDA

Doğramacı, "Youtube kanalımda cumartesi pazarından görüntüler, Demirci ve köylerinde davetli olarak gittiğim düğün ve sünnet törenleri, kandillerde camilerde çektiğim görüntüler, Demirci'de esnaf ile yaptığım sohbetler var. Cumartesi günü Demirci'de cumartesi pazarı kurulur ve sabah 7.30 gibi pazara giderim. Gelen köylülerin tamamına yakınının ve hangi ürünleri sattıklarının fotoğrafını çeker, fiyatlarını yazarak grubumda paylaşırım. Böylelikle hem pazara gelen köylülerin ve ürünlerinin tanıtımını yapıyorum hemde beni Demirci merkezden takip eden takipçilerim hangi köylünün ne sattığını ve kaça sattığını öğrenir, ona göre alışveriş yapar" diyor.

DAVET EDİLEN HER YERE GİDİYOR

Yayınlar için sokakta herkesin kendisine teşekkür ettiğini anlatan Doğramacı, yaptığı işin Türkiye'de benzerinin olmadığını düşünüyor. Sadık Doğramacı, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Tanımadığım insanlar dahi sosyal medyadan mesaj atarak düğün ve sünnet törenlerine davet ederler, çoğuna katılırım. Köylerde yapılan sünnet, düğün ve hayır yemeklerine kendi arabamla giderim. Bu konuda kimseden maddi destek almıyorum. Demirci'ye tayini çıkan memurlar bile bana ulaşıp kiralık daire bulmak için yardım istiyorlar. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Demirci merkezden, Türkiye'nin pek çok şehrinden ve dünyanın çoğu ülkesinden takipçilerim var. Paylaşımları severek ve büyük özveri gösterek yapıyorum.

O'NU İZLEYEN MEMURLAR DEMİRCİ'YE TAYİN İSTİYOR

Demirci'den paylaşım yaptığım ilk zamanlar çok zorlandım. İlçe halkı genelde mutasssıptır.İlk zamanlarda bana, 'Sen kimsin, niye fotoğrafımı çekiyorsun? Fotoğrafımı çekip ne yapacaksın?'diyerek çektirmek istemiyorlardı. Zamanla insanlar alıştı. Cumartesi pazarında, çeşitli düğün ve sünnet törenlerinde, köylerde bana 'Biz sizi falanca şehirden takip ediyoruz.Paylaşımlar için çok teşekkür ederiz.Sizin sayenizde tanıdıklarımızı görüyoruz. Bizim de fotoğrafımızı çekermisiniz?' diyorlar. Cumartesi pazarına gelen bütün köylülerin isimlerini ve hangi köyden olduğunu biliyorum. Demirci'de tanıştığım bazı memurlar, Youtube'dan benim Demirci'den paylaştığım videolardan ilçe hakkında bilgi sahibi olduklarını ve severek buraya tayin olduklarını söylüyorlar."

AYŞE NUR BÜYÜK

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!