Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66941.695$

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü programı gerçekleşti 


İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü programı gerçekleşti 
Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bağımsızlığın nişanesi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü ve Milli Şairi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı milletimizin ortak sesi ve vicdanıdır

Yunus Emre Millet Çarşısı Konferans Salonunda Manisa Güzel Sanatlar Lisesi ve Manisa Spor Lisesi’nce hazırlanan programda öğrenciler ve koro Şef Arcan Hacer Aydınlı eşliğinde güzel ve anlamlı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin Türk bayrağıyla gerçekleştirdiği gösteriler büyük beğeni topladı. Zeybek gösterisi ise programın ayrı bir renk kattı. Öğrenciler, ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ mesajını coşkulu bir şekilde dile getirdiler. 


ÜLKEMİZİN BEKASINA SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA BİR ÇAĞRI NİTELİĞİ TAŞIR

Manisa Valisi Enver Ünlü, “Bundan tam 103 yıl önce, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış olan İstiklal Marşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olarak kabul edilmiş önemli bir eserdir. İstiklal Marşı, vatan topraklarının işgaline karşı verilen mücadeleyi, milli değerlerimizi ve birlik ruhunu en güçlü şekilde ifade eder. Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılan bu marş, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yansıtan bir manifestoyu temsil eder. Bu manifesto, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük kararlılığının, kutsal değerleri için mücadele azminin ve birlik beraberliğinden doğan gücün eşsiz yansımasıdır. Mehmet Akif Ersoy'un mısralarında yansıttığı milli ve manevi değerler, bugün hâlâ milletimizin birlik ve beraberliğinde önemli bir rol oynamaktadır. İstiklal Marşımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu metinlerinin en önemlilerindendir ve milletimizin binlerce yıllık devlet geleneği ve medeniyet değerlerini yüreklerde yaşatmaktadır. İstiklal Marşı, milletimizin ortak sesi ve vicdanıdır. Her daim milli mutabakatı canlı tutan, milli değerleri ön plana çıkaran bu marş, ülkemizin bekasına sahip çıkma konusunda bir çağrı niteliği taşır. Merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, istiklal mücadelemizin manevi gücünü simgeleyen, milletimizin ortak değerlerini yansıtan bir başyapıttır. Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ve fikirleri, Türk milleti tarafından büyük bir saygıyla anılmaktadır. İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy ve tüm istiklal mücadelesi kahramanları rahmetle anılırken, bu önemli eserin değerleri ve mesajları her zaman canlılığını koruyacaktır. Bu vesileyle, bizler de millet olarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi sürdürmeye ve İstiklal Marşı etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz.


İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Vali Ünlü, “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı, her satırında vatan sevgisini, özgürlük tutkusunu ve milli değerlere olan bağlılığı işlemektedir. Bu kutsal emanet, ecdadımızdan aldığımız manevi mirasın en değerli parçalarından biridir. Gelecek nesillere bu ulvî mesajları en etkili şekilde aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Türk milleti olarak, birlik ve beraberlik içinde İstiklal Marşı'nın bize miras kalan değerlerine sahip çıkarak ilerlemeye devam edeceğiz. Tarihi şan ve şerefle dolu bir ecdadın torunları olarak, istiklal ve istikbal mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin bize emanet ettiği bu toprakları korumak ve geliştirmek için kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bu büyük mirası geleceğe aktarmak ve yaşatmak için birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere ve istiklal mücadelesi kahramanlarını minnetle anarak, aziz ruhlarının şâd olmasını temenni ediyorum.  Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın, birlik ve beraberliğimizi her daim korusun” diye konuştu.


İSTİKLAL MARŞIMIZ, MİLLETİMİZİN GÜR SESİNE NİŞANE OLMUŞTUR

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, İstiklal Marşı’nın ülkemizin bağımsızlık nişanesi olduğunu söyledi. Uğurelli, “Sessiz sedasız aramızdan ayrıldığı doğrudur amma onun kaleminden ve ruh dünyasından dökülen İstiklal Marşımız, milletimizin gür sesine nişane olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı’nın yazadır” diye konuştu. Vali Ünlü, düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!