Manisa
29 April, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2432.7
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63171.250$

KISITLAMALAR GERİ GELECEK Mİ?

KISITLAMALAR GERİ GELECEK Mİ?
İki yıl önce hayatımıza giren ve çeşitli varyantlarla yaşayış düzenini bozan koronavirüs nedeniyle kısıtlamalar ve önlemler alınmıştı.
İki yıl önce hayatımıza giren ve çeşitli varyantlarla yaşayış düzenini bozan koronavirüs nedeniyle kısıtlamalar ve önlemler alınmıştı. Aşıdan önce alınan kararlar doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaları gelmiş, ekonomi büyük ölçüde zayıflamıştı. Bu dönemde öğrenciler okullarından uzak kalmıştı.
Kısıtlamadan en çok etkilenen esnaf ise kapısına kilit vurmaya devam ediyor. Her kesimin etkilendiği kısıtlamalar, şimdi ise soru işareti olarak akılda kalıyor. 
Aşının da etkisiyle normalleşme dönemini girilmesi sonrası kısıtlamalar tamamen kalktı fakat maske, mesafe, temizlik kuralları hep geçerli…
 Aşının koruma sağlaması şuan sokağa çıkma yasaklarının önünü kesse de artan vakalar korkutuyor. Okulların başlaması ve sonrasında karantinaya giren sınıflar da bu korkuyu tetikliyor. Vatandaşlar tekrar kısıtlamalara dönmek istemiyor.
Sokağa çıkma yasağı kısıtlaması en çok merak edilen konu. Fakat kısıtlamaların geri gelmesine ilişkin bir bilgi olmazken, artan vaka sayısının Bilim Kurulu ve Kabine Toplantısı'nın gündem maddeleri arasında olması bekleniyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, “Kısıtlama günlerine dönmeyi hiçbirimiz tekrar yaşamak istemeyiz. Buna mecbur kalacağımız şey şuan yok ama olmayacağımız anlamına gelmez.” dedi.
 “Sevdiklerimizi korumamız için önce aşı olmamız şart” diyen Bakan Koca, aşının önemine vurgu yaptı ve uyardı.
Artan vakalar, sınıfların karantinaya alınması ve çeşitli varyantların gölgesinde hayata devam ederken en çok güven yine aşı da. Fakat aşıdaki bilgi kirliği de çalışmaları yavaş gitmesine neden oluyor. Yoğun bakımdaki hastaların çoğunun aşısız olması biraz olsa aşıya olan güveni arttırmış durumda. Yerli aşı da geliyor ve birçok insan bu aşıyı bekliyor. Aşının yerli olması aşılama oranı arttırabilir. Böylece azalan vakalar da kısıtlama sorusunu yok edebilir.
Şu an en önemlisi şu; kış aylarına geliyoruz ve kapalı mekanlarda geçirilecek süreler uzayabiliyor. O nedenle bu noktada dikkatli olmak gerekiyor. Toplu bir kapanma istemiyorsak bireysel önlemlerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Maskenin, mesafenin, hijyenin önemi başından beri vurgulanıyor. Bu herkesin uyması gereken kural. Bireysel alınan önlemler toplu önlemlerin önüne bir aşı gibi geçecektir. Kalın sağlıcakla.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!