Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66927.109$

Manisa eğitimi modern okullarla güçlenecek

Manisa eğitimi modern okullarla güçlenecek
Yaklaşık 260 bin öğrencinin eğitim gördüğü Manisa'daki ilk ve orta dereceli okullarda 12 Eylül itibariyle 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonu başlayacak.

Yaklaşık 260 bin öğrencinin eğitim gördüğü Manisa'daki ilk ve orta dereceli okullarda 12 Eylül itibariyle 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonu başlayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve ekibi, yeni eğitim ve öğretim sezonuna hazırlık için yaz aylarında da gece gündüz çalışıyor.  Yapılan faaliyetlere ilişkin Manisa Manşet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Dikici, halen 17 ilçede 84 projenin devam ettiğini söyledi. Projelerin 20'si TOKİ, 64'ü ise Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

4 YENİ OKULDA ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

İl Milli Eğitim Müdürü Dikici'nin verdiği bilgiye göre, 24 derslikli Şehzadeler Kız Anadolu İmam Hatip Liseli ve pansiyonu tamamlandı, geçici kabul yapıldı. 24 derslikli Vakıfbank Türk Birliği İlkokulu, 24 derslikli Muradiye Aysel Kani İlkokulu ve 32 derslikli Atatürk Ortaokulu'nda da son aşamaya gelindi. Dikici, "Bu üç okulumuzda belki birkaç gün sarkma olabilir ama yeni eğitim sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Projelerimizin 16'sı 2022 yılında bitti, 19 inşaat devam ediyor, diğer projeler ise çeşitli aşamalarda" dedi.

MANİSA SINAVLARDA BAŞARILI BİR İL

Manisa'da Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi kurumlarla önemli projeler yürüttüklerini ve gençleri her alanda geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını anlatan Dikici, Manisa'daki eğitim kalitesinin her geçen yıl arttığını, bu durumun rakamlara da yansıdığını anlattı. Bu yıl yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Manisa'dan 6 öğrencinin tam puan alarak birinci olduğunu hatırlatan Dikici, "Türkiye genelinde birinci olan 197 öğrenciden 6'sının ilimizden çıkması büyük bir başarı" diye konuştu.

EGE NAZ KURSA GİTMEDEN ZİRVEYE ÇIKTI

Sınavlar için okulda alınan eğitimin yeterli olduğunu, ailelerin sınav öncesi çocuklarını kurslara göndermek zorunda olmadıklarını anlatan Dikici, Soma İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ege Naz Akkaya'yı örnek göstererek, "Ece Naz kardeşimiz devlet okulunda gördüğü derslerle ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilen yardımcı kitaplarla, herhangi bir kursa gitmeden tüm soruları doğru cevapladı ve Türkiye birincisi oldu. Bakanlığımız, çocukların ihtiyacı olan tüm eğitim ve döküman desteğini veriyor. Ailelerde 'çocuğum kursa gitmezse kazanamaz' şeklinde bir düşünce olmamalı. Mevcut eğitim ve dökümanlarla en iyi başarıyı elde etmek mümkün" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE SINAVINDA İLK 1000'DE 32 ÖĞRENCİ

Manisa'nın üniversite sınavlarında da önemli başarılar elde ettiğini anlatan Dikici, bu yıl Manisa'dan 32  öğrencinin üniversite giriş sınavlarında ilk 1000  kişi arasına girdiğini, bu tablonun da güzel bir başarı olduğunu ifade etti. Dikici, "Başarı için kurslar veya özel okullar şart değil. LGS'de birinci olan 3  kardeşimiz devlet okullarından. Üniversitede derece yapan kardeşlerimizin de önemli bölümü yine devlet okullarından. Okullarımız hem fiziki olarak, hem de eğitim kalitesi olarak her geçen gün daha da iyileşiyor" şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!