Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62979.407$

Manisa için dev projeler: Başkan Cengiz Ergün yeni dönemde gönül bağıyla projelerini üretecek 


Manisa için dev projeler: Başkan Cengiz Ergün yeni dönemde gönül bağıyla projelerini üretecek 
1 dönemi Manisa Belediyesi olmak üzere 3 dönemdir Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Cengiz Ergün, 15 yıllık görev süresince 1060 projeyi hayata geçirdi.  31 Mart seçimlerinden tekrar Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Ergün, Manisa ve 17 ilçesinde yeni dönemde de dev projeleriyle adından söz ettirecek.  

MANİSA’YA ÇAĞ ATLATACAK PROJELER 

Yeni dönemde Manisa’ya çağ atlatacak projeler hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Yeni dönemde de gönül bağımızın eserlerini hayata geçireceğiz. Toplu konuttan ulaşıma, kentsel hizmetlerden spor tesislerine, otoparklardan pazar yerlerine, yeşil alanlardan sosyal yaşam projelerine, kentsel dönüşüm projelerinden afet yönetimine, kadın, erkek çocuk, yaşlı, genç, engelli hemşerilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek çok sayıda projemizi hayata geçireceğiz” dedi. Özellikle 15 bin konutluk yeni bir yaşam alanı oluşturacak olan Spilkent Projesi ile Manisa ve sanayi trafiğini rahatlatacak olan OSB Kavşağı projelerinin temeli atıldı. 


 SPİLKENT PROJESİ MANİSA'YA DEĞER KATACAK 

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen büyük projelere bir yenisi daha eklendi. Manisa’nın konut sıkıntısının giderilmesi için adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi Spilkent Toplu Konut Projesi’ni hayata geçirdi. 177 Hektarlık bir alanda planlanan Spilkent projesi ile Manisa’da 15 bin konutluk yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerine vurgu yapan Başkan Ergün, “Defne ve Ardıç etaplarımız, Manisa’mızın en güzel ve yaşanabilir sitelerinden bir tanesi olacak. İstedik ki hem kaliteli ve uygun fiyatlı, hem altyapı ve her türlü sosyal donatı alanlarına sahip, hem de depreme dayanıklı ve aynı zamanda 60 ay vadeli bir şekilde ödeme kolaylığı olan yapılar inşa edelim. Başvurular tamamlandıktan sonra 22-28 Nisan tarihleri arasında noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve hak sahipleri belirlenecek. Bugün temelini atacağımız Defne ve Ardıç etaplarımızı, 36 ay sonunda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Allah’ın izniyle 37. ayda hemşehrilerimiz konutlarına yerleşmiş olacaklar. Yani vatandaşlarımız 60 aylık ödeme planının kalan taksitlerini, evlerine geçtikten sonra kira öder gibi ödemeye devam edecekler” dedi.


MANİSA OSB KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’NIN TEMELİ ATILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehrin her köşesinde hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşım için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) iş birliğinde; OSB girişinde yaşanan trafik yoğunluğuna nefes aldırmak amacıyla hazırlanan 3 katlı kavşak projesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Ergün, 150-200 milyon TL arasında bir bedelle hayata geçirilecek projenin Manisa Büyükşehir Belediyesi ve OSB arasındaki iş birliğinin güzel bir örneği olduğunun altını çizdi. Projenin Manisa için önemine değinen Başkan Ergün, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı; ilimiz merkezi, OSB, İzmir ve Manisa Çevre Yolu ile yakın ilişkisi nedeniyle önemli bir yere sahip. Şehrimizin konumu, büyüyen ve gelişen sanayisi ve buna bağlı olarak hem Ege Bölgesi hem de sanayi şehirlerine olan ulaşım ağının merkezi bir noktasında olması nedeniyle de özel bir konumu var. Bu önemli projemiz, trafik yoğunluğunu rahatlatacak olmasının yanında, estetik açıdan da şehrimizin çehresini değiştirecek” diye konuştu.


GEDİZ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin, trafik ve ulaşım hizmetlerini daha ileri standartlara taşıma hedefi doğrultusunda yeni yatırımlara ve çözüm odaklı projelere imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, İzmir – İstanbul ile İzmir – Ankara karayolunun Manisa Merkez ve Çevre Yolundaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak için Gediz Köprülü Kavşağı projesini hayata geçiriyor. Hazırlanan imar planları sonrasında hız kazanan projenin son durumu hakkında bilgiler paylaşan Ergün, “35 yıldır yapılamayan imar planlarını hayata geçirerek, Gediz Köprülü Kavşağı’nın yapılacağı alanı kamulaştırmaya gerek kalmadan ve tek bir kuruş maliyeti olmadan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teslim ettik. İhalesi yapılan kavşağın, çalışmaları en kısa sürede başlayacak” ifadelerinde bulundu.


MANİSA’YA ŞEHİR İÇİ RAYLI SİSTEM GELİYOR

Manisa’da yeni dönem projelerine Raylı Sistem Hattını da ekleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Şehir içi ulaşımını rahatlatmak için bir diğer projemiz de Raylı Sistem Projesidir. Bu yatırımla, ulaşımda yeni bir projemizi daha hemşehrilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Projenin en hızlı şekilde hayata geçmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Ergün, “Bu projenin hayata geçmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile gerekli görüşmeler yapılmış olup, Ankara-İzmir hızlı tren hattının tamamlanmasına müteakip projenin şehrimize kazandırılması konusunda çalışmalara başlanacaktır. Ancak, projenin hız kazanması için hızlı tren inşaatının bitmesini beklemeden hattı kullanabilmemiz adına da görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.


MENEMEN – İZBAN HATTINA BAĞLANACAK

Raylı sistemin güzergahı hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Raylı Sistem, şehir hastanesinin yanında inşa edeceğimiz Spilkent Toplu Konutlarından başlayacak, OSB’ye kadar devam edecek. Sonrasında Menemen-İZBAN hattına bağlanarak, İzmir ve Manisa arasında tren yolu ile de ulaşım sağlanabilecektir. Ayrıca yeni imar planı ile konut imarına açmış olduğumuz gelişme alanları da Raylı Sistemin kuzeyinde yer almakta olup, yeni imar sahalarındaki vatandaşlarımız da bu raylı sistemden faydalanabilecektir” dedi. 


‘BATI KIŞLA 100. YIL PARKI VE MİLLET BAHÇESİ’

Batı Kışla Askeri Alanı’nın bir bölümünün, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak protokol kapsamında taşınması ile yerine 100. Yıl Parkı ve Millet Bahçesi yapılacak. Başkan Cengiz Ergün, 850 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje ile vatandaşların aileleri, çocukları ve sevdikleri ile birlikte aynı anda birçok etkinliği bir arada yapabilecekleri yeni bir yaşam alanını daha Manisa’ya kazandıracaklarını müjdeledi.   Ergün, “Çok amaçlı bir rekreasyon alanı olarak planlanan 100. Yıl Parkı ve Millet Bahçesinde; Piknik Alanları, Gezinti Alanları, Çocuk Oyun Alanları, Gölet, Koşu Pisti ve Bisiklet Yolları. Basketbol Sahaları, Voleybol Sahaları, Tenis Kortları, Mini Golf Alanı, Kondisyon Alanları, Çim Kayağı Pisti, Hizmet Birimleri. Gençlik Merkezi, İzci Kampı, Macera Parkı, Kaykay ve Bisiklet Parkuru, Okçuluk Alanı, Spor Tesisi, Hizmet Birimleri, Kütüphane, Açık ve Kapalı Çalışma Alanları ve Etkinlik Çayırları, Seyir Terasları. Konser Alanı, Toplanma Meydanı, Sanat Atölyeleri, Amfi Tiyatro, Açık Atölye/Çalışma Alanları, Lezzet Sokağı, El Emekleri Çarşısı, Anne Yemekleri Sokağı, Sanatçılar Sokağı, Manisa Ürünleri Satış Birimleri, Çocuk Oyun Alanı, Festival Alanı, Doğa Yürüyüşü Parkuru, Dağ Bisikleti Parkuru, Seyir Terasları, Tarım Atölyeleri bulunacaktır” dedi. 


Atatürk Kültür Merkezi Projesi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni dönemde de kentsel projelere imza atmaya devam edecek. Geride kalan süreçte, her yaştan Manisalının yaşamına dokunacak yatırımları bir bir hayata geçiren Başkan Ergün, Eski Garaj ve Perşembe Pazarı’nın bulunduğu alana da Atatürk Kültür Merkezi kazandıracak.   Atatürk Kültür Merkezi Projesi’nin detaylarını paylaşan Başkan Cengiz Ergün, “Eski Garaj ve Perşembe Pazarı’nın bulunduğu alanda şehrimize kazandıracağımız Atatürk Kültür Merkezi Projemizde; 1000 kişilik Çok Amaçlı Salon, 500 kişilik Tiyatro ve Konferans Salonu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu, 500 metrekare alanda ‘Kadın Emeği Destekleme Merkezi’, Konser ve Etkinlik Alanları, Atölye ve Derslikler, Atatürk Kütüphanesi, Sosyal Alanlar, 800 Tezgahlık Kapalı Modern Pazaryeri ve 1000 Araçlık Kapalı Otopark Alanı yer alacaktır” ifadelerini kullandı.


MANİSA’YA MODERN ‘SPOR ADASI’

Bugüne kadar spora yaptığı yatırımlar ve sporculara verdiği destekler ile Manisa’yı marka kentler arasına taşıyan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sportif başarının kilit noktalarından biri olan tesisleşmeye de büyük önem veriyor. Hem spor branşlarına yaptığı yatırımlar hem de amatör spor kulüplerine verdiği desteklerle, her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Başkan Ergün, yeni dönem için planladığı ‘Spor Adası’ projesi ile Manisa’yı spordaki cazibe merkezlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyor. Manisa’da daha çok gencin spora yönelmesini sağlayacak olan bu önemli proje içerisinde; 10 bin kişilik stadyum, amatör branşlar için sahalar ve sosyal yaşam alanları bulunacak. Ergün, “Şehzadeler ilçesi, Kuşlubahçe Mahallemiz sınırları içerisinde toplam 80.000 metrekarelik alan üzerinde planladığımız Spor Adası projemiz kapsamında; 10.000 kişilik stadyum, basketbol, voleybol, futbol sahaları, tenis kortları, fitness salonu, spor salonları, koşu parkuru, yürüyüş yolları, kapalı ve açık yüzme havuzu ile gençlere hitap edecek özellikte sosyal yaşam alanları tasarlanmıştır” dedi.  

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!