Manisa
27 April, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62996.512$

Manisa’da CHP-DEM ittifakının ayrıntıları: Belediyelerde DEM Partililere görev mi verilecek?


Manisa’da CHP-DEM ittifakının ayrıntıları: Belediyelerde DEM Partililere görev mi verilecek?
Seçimlere sayılı günler kala Manisa’da CHP-DEM ittifakının ayrıntıları merak ediliyor. MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner’in CHP’nin listelerinde DEM Parti’li meclis üyesi adaylarının olduğunu açıklamasının ardından, ittifaka ilişkin önemli bir ayrıntı DEM Parti’den geldi. DEM Parti’li Ahmet Saymedi, ittifakı anlatırken Manisa örneğini verdi ve CHP listesinden meclise sokulanların başkan yardımcısı olacağını söyledi.

DEM Parti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da büyükşehir ve merkez ilçelerde aday çıkarmayarak CHP’ye açık bir destek veriyor. Türkiye genelinde kent uzlaşısı adını verdikleri ittifak ise seçimlere sayılı günler kala daha çok konuşulmaya başlandı. Bu süreçte MHP ve AK Parti kanadında ittifak ile ilgili çeşitli iddialarda bulunuldu. Geçtiğimiz günlerde ise MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa’da CHP listelerinde tespit ettikleri 4 DEM Parti’li olduğunu söyledi. Öte yandan DEM Parti Manisa İl Başkanı Hüseyin Kılıç da CHP ile yapılan ittifakı doğrulamış, DEM Partili Cevdet Işık’ın CHP listelerinden Belediye Meclisi’ne gireceğini açıklamıştı.


“CHP LİSTELERİNDE 4 DEM PARTİ’Lİ VAR” 

CHP listelerinde DEM partili meclis üyelerinin olduğunu savunan Başkan Tosuner “Bizim tespit ettiğimiz çeşitli ilçe belediyelerinde 4 tane DEM Parti’li meclis üyesi adayı var. Bu konuda söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Bunları ben önce Allah’a sonra Türk milletine havale ediyorum. Manisa Şehzadeler şehri olması hasebiyle kesinlikle milliyetçi ve muhafazakar yönde oylarını kullanacaktır. Bunlara hiçbir zaman geçit vermediği gibi 31 Mart’ta da vermeyecektir” demişti.


AMAÇ CUMHUR İTTİFAKI’NA KAYBETTİRMEK

DEM Parti'nin Meclis Üyesi Ahmet Saymedi, yapılan uzlaşının ayrıntıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nın kazanmasına engel olmak için yurdun çeşitli bölgelerinde aday çıkarmadıklarını söyleyen Saymedi, Manisa’da CHP ile yapılan ittifak nedeniyle aday çıkarmadıklarını ifade etti. İttifak yapılan illere örnek veren DEM’li Saymedi, “AK Parti’nin kazanmasını engel olmak için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladık. Diğer arkadaşlar Kars’ta aday çıkarmadı biz de Manisa’da aday çıkarmadık. Onlar Iğdır’da aday çıkarmadı biz başka bir yerde çıkarmadık. Mersin’de çeşitli ittifaklarımız var hem büyükşehirde hem ilçelerde” şeklinde konuştu. 


“DEM’LİLER BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK”

CHP ile yapılan ittifak sayesinde belediyelerde ciddi temsiliyet yakalayacaklarını aktaran DEM’li Saymedi, ittifak olan bölgelerde DEM’li isimlerin belediye başkan yardımcısı olacağını açıkladı. Saymedi, “Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa yerelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız” dedi.


“CHP’YE OY VERME ALIŞKANLIĞI OLUŞMASIN!”

DEM Parti’nin bazı il ve ilçelerde aday çıkardığını anlatan Saymedi, söz konusu adaylıkların “CHP’ye oy verme alışkanlığı” oluşmasın diye çıkarıldığını şu sözlerle açıkladı: “İlçede aday çıkarmadınız, ilde neden var? Şimdi bunun da başka bir mesele var. Geçen seçimde CHP’ye oy verdiğimiz için bizde bir CHP’ye oy verme alışkanlığı oluşmasın diye. Bir yerel seçimde partinin bütün olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da sadece genel merkezde alınmaz. Aday çıkarmayalım, aday çıkaralım, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışanları dışında görmediğimiz arkadaşlarımız da karar veriyor. Bu kararlar halkla bütünleşmiş, halkın içinde olan demokratik siyasete katılamayan, cezaevinde siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor. Bu kararlar partinin bütününde neresini anlıyorsanız orayı anlayın kayıt var telefon var rahat konuşamıyoruz diyeyim. Her neresine soruluyorsa soruluyor.”

Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!