Manisa
27 July, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68266.110$

Vekillere kentsel dönüşüm çağrısı


Vekillere kentsel dönüşüm çağrısı
Manisa’da Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde çalışmaların durduğu kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle mağdur olan hak sahipleri, sorunlarının çözülmesi için milletvekillerine çağrıda bulundu. İshakçelebi, Mutlu ve Lalapaşa kentsel dönüşüm mağdurları, belediyelerin bir aracı olduğunu, çözüm için milletvekillerinin Ankara ile görüşmesi gerektiğini belirterek, projenin bir an önce hayata geçmesini talep ediyor.

Şehzadeler ilçesinde yapımı devam eden İshakçelebi Kentsel Dönüş Projesi tamamen dururken, Yunusemre’de ise Mutlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atılamadı. Çalışmaların durduğu proje nedeniyle uzun yıllar kirada oturan hak sahipleri, evlerine geçmelerinin hayalini kuruyor. Belediyelerin CHP’ye geçmesi ile yeni başkanlarla muhatap olan hak sahipleri, net bilgi alamıyor. Belediyeler kendilerinin bir aracı olduğunu, sorunun çözümü için yetkililerle görüştüklerini dile getiriyor. Bu konunun çözümü için hak sahipleri, milletvekillerinin devreye girmesini bekliyor. Manisa Manşet Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, başta AK Parti’nin vekilleri olmak üzere vekillerin Ankara ile görüşerek belirsizliğin ortadan kalmasını ve projenin bir an önce başlamasını talep ediyor.

604 HAK SAHİBİNE 3 BİN 500 TL KİRA YARDIMI

Şehzadeler Belediyesinin Dilşikar, Bayındırlık, Gediz, Kocatepe ve İshak Çelebi Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi 2022 yılında başlamıştı. Dönemin Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Dilşikar, Bayındırlık, Gediz, Kocatepe ve İshak Çelebi Mahallelerimizi ilgilendiren, 365 dönümlük alanda yapmaya planladığımız kentsel dönüşüm projemiz için arkadaşlarımız hemşerilerimize her konuda bilgi verecekler. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz gün itibarı ile bu 5 mahallemizin daha güzel bir hale gelmesi ve projemizin hayata geçebilmesi için çalışmalara başladık” demişti. 604 konuttan oluşan proje için hak sahipleri evlerini bırakıp kiraya geçmiş, ardından bölge yıkılarak çalışmalar başlamıştı. Projenin beklenenden çok daha uzun sürmesi beklenirken, hak sahipleri için verilen 3 bin 500 TL’lik kira yardımı da yeterli olmuyor.

BAŞKAN BALABAN KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARINI DİNLEDİ

Yunusemre Belediyesi’nin 2019 yılında başlamayı planladığı Mutlu ve Lalapaşa Mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri için de henüz ciddi bir gelişme yok. Geçtiğimiz günlerde Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mutlu ve Lalapaşa'da evleri kentsel dönüşüme alınan hak sahiplerini dinledi. Sorununun çözümü için ellerinden gelecek tüm çabayı göstereceklerini belirten Başkan Balaban, kimseyi mağdur etmeden bir çözüm üreteceklerini söyledi.  Dönemin Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Ocak ayında (2019) ihalemizi yapmayı, Mart ayında da ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Vatandaşımızın güzel, konforlu konutlarda oturması için çalışıyoruz. Yerel seçim (2019) öncesi ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Modern bir kent kurmak gelecek vizyonumuzun en önemli unsurlarından birisi. Bunu başarmak, en azından bunun altyapısını oluşturmak istiyoruz” demişti.

HABER MERKEZİ 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!