Manisa
03 May, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2379.3
  • BIST
    10264.87
  • BTC
    61849.42$

Manisa’da üreticilere 650 bin fide dağıtıldı 

Manisa’da üreticilere 650 bin fide dağıtıldı 

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere 650 bin fide dağıttı.  

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Manisa’da üreticilere yüzde 75 hibeli domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtılacak.

İl Müdürlüğü Kampus Alanında düzenlenen programda Şehzadeler ilçesindeki üreticilere 650 bin domates ve biber fidesi dağıtıldı. 

Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Metin Öztürk, “Ülkemizin en değerli üreticilerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bakanlık ve il müdürlüğü olarak yaptığımız bu projelerden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlığımız son yıllarda hızla artan bir şekilde bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin kullanımının etkinliğinin artırılması projesini farklı farklı bu tür alt projelerle yürütüyor. Dolaysıyla sahada bunun etkilerini ve faydalarını gözlemliyoruz. Niçin bu projeleri bakanlığımız yapıyor. İşte küçük üreticilerimiz bu tür ürünlere daha çabuk ulaşsın, çeşitleri tanısınlar, yeni ürünler elde etsinler diye bu projeleri sahada büyük bir önemle yürütüyoruz. Şehzadeler ilçemizde üreticilerimize 650 bin adet domates ve biber fidesini ulaştırmış olacağız. Kıymetli üreticilerimiz bunları alıp toprakla buluşturacak. Ülkemizin üretimine önemli katkılar sağlayacaksınız. Üreticilerimizin hizmetindeyiz, onların hizmetkarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle hareket ediyoruz. Bakanlık olarak 2023 yılında 900 milyon TL’lik bir destekleme ödemesi gerçekleştirdik. Bakanlık olarak her zaman üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız. Manisalı üreticilerin ülkemizde üretim yapan diğer şehirlerdeki üreticilere göre ayrı bir yeri var. Bu şehir aynı zamanda önemli bir ihracat şehri. Dünyaya kuru üzümden sadece 500 milyon dolarlık ihracat yapan bir şehir.  Zeytin ve zeytinyağıyla, kanatlı ürünleriyle dünyanın karnını doyuyoruz. Bunu her platformda ifade ediyorum. Onun için diyoruz ki Manisalı üretici toprağın dilini çok iyi anlar, kaliteli üretim yapar. En iyi ürünleri, en kaliteli ürünleri dünyanın her sofrasına ulaştırır. Bu tür projeleri yapmak, üreticilerimize girdilerin teminini sağlamak bizleri ayrıca mutlu ediyor. Şehzadeler’de 650 bin, Kula’da 150 bin patlıcan fidesi dağıtacağız. Bu da 4 milyon TL’lik bir projedir. Yüzde 75’i bakanlık tarafından karşılanan bir projedir.  Çok güzel ürünler elde ereceksiniz. Bakanlık olarak, bakanlığın Manisa’daki temsilcisi olarak her zaman üreticimizin, yetiştiricimizin yanındayız” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!