Manisa
03 May, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2393.0
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61862.24$

Manisalı Gönül öğretmenin kütüphane sevdası: 16.Kütüphane Türkiye'nin kalbi Ankara'da açıldı

Manisalı Gönül öğretmenin kütüphane sevdası: 16.Kütüphane Türkiye'nin kalbi Ankara'da açıldı

Manisa’da Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Gönül Kovan Gürakan, başta köy okulları olmak üzere okulların kütüphanesiz kalmaması için başlattığı projede 16. Kütüphaneyi Türkiye'nin kalbi Ankara'da Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda açtı. Gönül öğretmen açtığı 16 kütüphanede 50 binden fazla kitabın öğrencilerle buluşmasını sağladı. 


BİNLERCE ÖĞRENCİ AÇILAN KÜTÜPHANELERDE KİTAPLARLA BULUŞUYOR 

Manisa'da Türkçe öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırarak öğrencilerin kitaplarla buluşmasını sağlıyor.

8 yıl önce kütüphanesiz köy okulu kalmasın diyerek 'Kitap Kumbaram' Projesini başlatan Gönül Kovan Gürakan, farklı illerde 16 kütüphane kurulmasını sağladı.


MANİSA’YLA BAŞLAYAN KÜTÜPHANE KURMA SEVDASI BUGÜN TÜRKİYE’YE YAYILDI 

Kumbaraya benzeyen dev kutuyu okulda görülür bir noktaya yerleştiren evli, iki çocuk annesi Gürakan, öğrenci ve velilerinin desteğiyle kısa sürede binlerce kitap bağışı topladı.

İlk olarak görev yaptığı Şehitler Ortaokulu'na kütüphane kazandıran Gürakan'a, destek çığ gibi büyüdü. Gürakan, gelen kitap bağışlarıyla Manisa'daki köy okullarında kütüphane kurmaya başladı.

Gönül öğretmenin Manisa’yla başlayan kütüphane kurma sevdası bugün Türkiye’nin her bölgesine yayıldı. 


16. KÜTÜPHANEMİZİ ANKARA’DA AÇTIK 

Türkiye’nin başkenti Ankara’da da bir kütüphane açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Gönül Kovan Gürakan, “Manisa, Batman, Hatay, Konya, Düzce, Van, Ağrı, Bursa'da, Uşak’ta kütüphanelerimiz kuruldu, açılışlarına da katıldım. Şimdi başkentimiz Ankara’da da bir kütüphane açtık.  16.kütüphanemizi Türkiye'nin kalbi Ankara'da açtık.  Ankara Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda açılan ve açılışına katıldığım kütüphanede 4 bin kitap bulunuyor” dedi. 


ŞİMDİ YENİ BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Gönül Kovan Gürakan, “Manisa‘da başladığımız proje bugün Türkiye geneline yayıldı. Türkiye’nin birçok noktasından öğretmenler, öğrenciler projemize destek oluyor, kitap bağışında bulunuyor. Öğretmenlerle ekip oluşturduk. Yeni kütüphaneler kazandırmak için çalışıyoruz. Açılışı yaptığımız her kütüphanede öğrencilerimiz kitapları okuduğunu görünce çok mutlu oluyoruz. Yeni bir kütüphane daha kazandırmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!