Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67130.053$

Manisa’nın en sevilen yemeği oymuş!

Manisa’nın en sevilen yemeği oymuş!
Ünlü bir gıda firması, sosyal medya üzerinden yaptığı ankette Manisa’nın en sevilen yemeğini belirledi. Ankete katılan binlerce Manisalı, en sevdikleri Manisa yemeklerini sıraladı.

Ünlü bir gıda firması, sosyal medya üzerinden yaptığı ankette Manisa’nın en sevilen yemeğini belirledi. Ankete katılan binlerce Manisalı, en sevdikleri Manisa yemeklerini sıraladı.


Dünyanın en önemli tarım merkezlerinden biri olan Manisa, mutfağıyla da öne çıkan illerden biri. Çok çeşitli sebze yemekleri bulunan Manisa’da ülke çapında ün salan et yemekleri de mevcut. Ünlü bir gıda firması, Manisa’nın en sevilen yemeğini belirlemek için bir araştırma yaptı. Sosyal medya hesabından yapılan ankete katılan yüzlerce kişi en çok sevdiği Manisa yemeğini yazdı.

MANİSA KEBABI İLK SIRADA

Ankete katılanlardan büyük bölümü en sevdiği yemeğin Manisa Kebabı olduğunu açıkladı. Ankette ön plana çıkan diğer iki yemek ise Akhisar Köftesi ve Kula Güveci oldu. Ayrıca Ege Bölgesine özgü birçok sebze yemeği de en sevilen yemekler arasında sayıldı.
Manisalıların beğendiği diğer bazı yemekler ise şu şekilde sıralandı: nohutlu mantı, alaşehir kapaması, börülce tarator, odun köftesi, simit ekmeği, şevket-i bostan, ekmek dolması, börülce tarator, höşmerim, şekerli pide, kabaklı pide, sinkonta, pideli paça, mantar tatlısı.

EN ÇOK MESİR MECUNUYLA TANINIYOR

Söz konusu gıda firması, sosyal medya hesabından Manisa yemeklerine ilişkin bir blog yazısına da yer verdi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Ege bölgemizin, tarihi Antik Çağ’a dek uzanan, Osmanlı İmparatorluğu’nda üstlendiği rolle Şehzadeler Şehri olarak da anılan şehri Manisa, Spil Dağı eteklerine kurulu, eşsiz doğal güzelliklere sahip bir yerleşim. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’ın hastalığına çare bulmak için icat edilmiş mesir macunuyla tanınan şehir, tıpkı bin bir çeşit baharatla şifa kaynağı haline gelen bu lezzet gibi benzersiz ürünlerin katkı sunduğu enfes yemekleri barındıran bir mutfak kültürüne sahiptir. Manisa mutfağı köfte, pide, simit gibi lezzetlerin şehre özgü versiyonlarının yanı sıra topalak ve kapama gibi özgün yemeklerle de eşsiz bir zenginliğin taşıyıcısıdır. Akdeniz ve kimi bölgelerinde İç Anadolu iklimi özellikleri görülen Manisa, eşsiz lezzetlerin ortaya çıkarılmasında önemli bir rol oynayan yerel ürünleriyle de dikkat çeker.

MANİSA MUHTEŞEM LEZZETLER ŞEHRİ

Yöreye özel zeytin ve zeytinyağı çeşitleri, enfes dolmalar hazırlanan asma yaprağı türleri, üzüm, kiraz, kavun, çilek, hünnap gibi meyvelerin yalnızca burada yetişen çeşitleri, biber, leblebi, helva ve mesir macunu gibi benzersiz bir tarihi arka plana sahip imza ürünüyle Manisa, muhteşem bir lezzetler şehridir.

 

MANİSA KEBABI NASIL YAPILIR?

MALZELESİ: Yumuşak tarafından 2/3 dana eti, 1/3 kuzu eti, ekmek içi veya galeta unu, kuru soğan, tereyağı, tuz ve köfte baharatları, sumak, domates, yeşil biber
YAPILIŞI: Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekil verilir. Kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de aynı ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, maydanoz ve sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!