Manisa
02 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2398.0
  • BIST
    10207.61
  • BTC
    59200.5$

Miniklerin el emeği göz nuru

Miniklerin el emeği göz nuru
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Özel Gülce Montessori Anaokulu öğrencilerinin yıl boyu yaptıkları çalışmalar okul bahçesinde görücüye çıktı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Özel Gülce Montessori Anaokulu öğrencilerinin yıl boyu yaptıkları çalışmalar okul bahçesinde görücüye çıktı. Sergide Henri Matisse, Vincet Van Gogh, Jackson Pollock gibi sanatçıların eserlerini taklit ederek anlatan öğrenciler sergiyi ziyaret edenlerden büyük beğeni aldı.

Manisa’nın ilk montessori ve doğa temelli anaokulu olan Özel Gülce Montessori Anaokulu öğrencileri, kendi el emekleri ile yıl boyu çalışarak hazırladıkları çalışmaları okul bahçesinde sergiledi. Sergide Henri Matisse, Vincet Van Gogh, Jackson Pollock gibi sanatçıların eserlerini taklit ederek anlatan öğrenciler sergiyi ziyaret edenlerden büyük beğeni aldı. Aynı zamanda öğrencilerin hayal gücüne dayanarak anlatılanlar, hikayeleştirilerek kitapçık haline getirildi. Atma Dönüştür adlı kitapçık serginin gözde çalışması oldu. El emeğiyle yapılan takılar, sabunlar ve Atma Dönüştür adlı kitapçık ziyaretçilere satıldı.

ATIKLARI GERİ KAZANMAYI ÖĞRENDİLER

Özel Gülce Montessori Anaokulu Müdür Yardımcısı Esma Örscü sergi hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Bir yıl boyunca öğrendiğimiz, tanıdığımız sanatçıların birebir çalışmalarını hazırlayarak çocuklarla beraber özgün çalışmalarımızı yaptık. Çalışmalarımızı sergide topladık. Solucan nasıl bakılır, kalifornia solucanı nasıl beslenir, atık kağıtlar tekrar nasıl kağıda dönüşür, halı kilim nasıl dokunur gibi konuları öğrenciler katılımcılara anlattı. Biz EKO okul olma yolunda hazırlık yapıyoruz. EKO okul olmak içinde atıkların hangi kutulara atılması gerektiğini yaşayarak öğreniyoruz. Öğrenciler eski, atılacak giysilerden yeni tasarımlar çıkardılar. Ne kadar az atık çıkartılırsa o kadar doğaya katkı sağlamış oluyoruz. Öğrencilerimiz bir yıl içerisinde toplam 1.376 kg atığın doğa karışmasını engelledi. Bu sayede eko sisteme katkıda bulundular” dedi.

HEP BİRLİKTE KİTAP HAZIRLADILAR

Öğrencilerle geri dönüşüm hakkında sohbetler yaptıklarını ve seçtikleri karakterler ile kendilerine uygun bir hikaye tasarlamalarını istediklerini belirten Örscü, “Beyin fırtınası yaparak bir kitapçık oluşturduk. Kitapçığın içeriği tamamen çocukların anlattıklarından oluşuyor. Görsel sanatlar öğretmenimiz Tuğçe Çeşmebaşı’nın resimlediği kitabımız basıldı. Öğrencilerimizin emeği olan bizlerin de bir ucundan tuttuğumuz bir kitabımız oldu. Kitabımızdan faydalanmak isteyen herkes bizlere ulaşabilir. Emek veren öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Sergiye Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Gençlik Hizmetleri Müdürü Güler Tuğan, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevinç Kibar, Yunusemre Belediyesi Zabıta müdürü Cengiz Şişmanlar öğretmenler ve veliler katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!