Manisa
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2521.5
  • BIST
    10739.57
  • BTC
    68298.12$

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği, Silivri'deki olayı kınadı: Bireysel suçlar için kurumlar karalanmamalı

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği, Silivri'deki olayı kınadı: Bireysel suçlar için kurumlar karalanmamalı
Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği, Silivri'deki olayı kınadı:Bireysel suçlar için kurumlar karalanmamalıDernek tarafından yapılan açıklamada neler yer alıyor? Dernek olay hakkında ne diyor?

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği, İstanbul Silivri'deki bir engelli bakımevinde yaşanan olayı kınadı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Engellilere yönelik suçların bireysel suçlar olduğunu, bakanlığımızın ve kuruluşlarımızın bu suçlardan doğrudan sorumlu tutulamayacaklarını vurgulamak istiyoruz" denildi.
Geçtiğimiz günlerde Silivri'deki bir engelli bakımevinde kendini bilmez bir çalışanın bakımevi sakinlerinden birine yönelik tavrı vicdanları yaralamıştı. Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, engellilere yönelik suçların toplumun her bir üyesini derinden etkileyen ve kınanan eylemler olduğuna işaret edilerek, "Bu suçlar, engelli bireylerin yaşamını olumsuz etkileyerek, hak ihlallerine ve travmalara neden olmaktadır. Bu bağlamda engellilere yönelik suçların bireysel suçlar olduğunu bakanlığımızın ve kuruluşlarımızın bu suçlardan doğrudan sorumlu tutulamayacaklarını vurgulamak istiyoruz" denildi.


ENGELLİLERE YÖNELİK SUÇLAR ÖNLENMELİ
Engellilere yönelik suçların bireysel fail ya da faillerin eylemlerinden kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, "Bu suçları işleyen kişiler, kendi iradeleriyle ve kendi kararlarıyla bu eylemleri gerçekleştirmektedirler. Bu nedenle, suçlardan doğrudan sorumlu olan kişiler, yani suç işleyenler, cezai sorumluluk taşımaktadır. Bu suçlar, sivil toplum kuruluşlarının veya özel engeli bakım merkezlerinin sorumluluğunda değildir. Derneğimizin en etkin çalışma alanlarından biri engellilere yönelik suçların önlenmesine yönelik çalışmalar yürütmek ve farkındalık oluşturmaktır. Ancak, suç işleyenlerin eylemlerinden doğrudan sorumlu tutulması ve cezalandırılması yargı makamlarının görevidir" ifadelerine yer verildi.


KURUMLARA CEZA VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL
Bir ya da birkaç çalışanın art niyetli davranışlarının sonucunda, aynı zamanda engellilerin yaşam alanı olan merkezlerin faaliyetlerine ara verilmesi kararının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, ayrıca şu görüşler dile getirildi: "Derneğimiz ve bünyemizde faaliyet gösteren özel engelli bakım merkezlerimizin tamamı sorumlulukların bilincinde ve gerekli her türlü duyarlılığa sahip kurumlar olup bu özen içinde çalışmalarını sürdürmektedirler. Ülkemiz geneline yayılmış kurumlarımızda görevlerini özveri ile ifa eden binlerce çalışanımızın içerisinde, art niyetle hareket eden çalışanlarla ilgili bakanlığımız gibi kurumlarımız ve derneğimiz de tüm hukuksal süreçlerin takipçisi olacak, suçluların hak ettikleri cezaları almaları için her türlü katkıyı sunacaktır."

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!