Manisa
29 April, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2439.0
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62736.13$

Özkaya “Belediyeler hayvancılık sektöründe aktif rol almalı”

Özkaya “Belediyeler hayvancılık sektöründe aktif rol almalı”

 

Siyasetçi, Ziraat Mühendisi ve Hayvan Beslenme Uzmanı olan Şenol Özkaya, Manisa’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın 17 ilçesinin hayvancılık açısından uygun olduğunu ifade eden Özkaya, “Belediyelerin hayvancılık sektöründe aktif rol almaları gerekmektedir” dedi. 

Manisa’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına ilişkin açıklamalarda bulunan siyasetçi, ziraat mühendisi ve hayvan beslenme uzmanı Şenol Özkaya yaşanan sorunlarına dikkat çekti.  Özkaya, “Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) tüm çabalarına rağmen, kırmızı et fiyatlarına son dört ayda yüzde 40 civarında zam geldi. Besilik hayvan bulmakta zorlanan besiciler, kurbanın etkisi ile de, fiyatların daha da artacağı ön görmektedir. Bu yükselişin sebebi, besicilik hayvan üretiminin yetersiz olması, damızlık üretim çiftliklerinin kurulmaması, yüzde 20-30 civarında buzağı ve kuzu kayıpları olması, büyükşehir yasası ile kırsal mahallelerde hayvancılığın yapılmasının zorlaşması gibi sebeplerden dolayı üretimimiz azalmıştır.” açıklamasında bulundu.
MANİSA’NIN BÜTÜN İLÇELERİ BUNA UYGUN 
Özkaya, “Manisa ilimiz 17 ilçesinde hayvancılık açısından oldukça uygundur. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeler ortak bir proje içerisinde küçükbaş ile büyükbaş üretim ve damızlık faaliyetinde bulunmaları gerekmektedir. Ege bölgesinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi entegre bir şekilde bu hizmeti vatandaşına sunmaktadır. Yem fabrikasından üreticisine uygun fiyata yem vermekte, üreticiye damızlık ve besilik hayvan tedariki yapmakta, her ilçede açtığı kasap dükkânı ile kaliteli eti uygun bir fiyata satmakta, üreticisini piyasaya ezdirmeden en iyi şekilde hayvanını almaktadır.” açıklamasında bulundu.
BELEDİYELER ACİLEN BU İŞE ADIM ATMALI 
Özkaya, “Biliyoruz ki, büyükşehir yasasında, büyükşehir belediyesi para basmak harici çoğu şeyi yapabilecekler haklara sahiptir. Belediyecilik sadece imar, su, sosyal tesis değil aynı zamanda vatandaşının uygun gıdaya erişimini sağlamak bunun içinde üretim yapmak zorundadır. Son günlerde kilosu 600 TL’ye ulaşan kıymayı vatandaş nasıl alacak, çocuğuna, yaşlısına, hastasına nasıl kaliteli protein yedirecek? Bu konu önem arz etmektedir, acilen belediyeler bu işe adım atmalıdırlar.” diyerek sözlerine son verdi.  HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!