Manisa
04 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62936.507$

SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZ HAVADA KALDI

SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZ HAVADA KALDI
Seçimlerin ardından Manisa’da CHP’li isimlerin kazandığı ilçelerin bazılarında işten çıkartmalar başladı. Son olarak Şehzadeler Belediye binası önünde işten çıkartıldığını iddia eden bir kişi kendini yakma girişiminde bulunmuştu. Göreve gelen CHP’li Gülşah Durbay işten çıkarma iddialarını doğruladı. Durbay, son 4 ay içinde işe alınan isimlerin işine son verildiğini söyledi. Durbay gerekçe olarak ise mevcut durumda personel giderlerinin bütçenin yüzde 70’ine denk geldiğini bu oranın mevzuata göre yüzde 40’ı geçemeyeceği gerekçe olarak açıkladı. Durbay’ın açıklamalarına bakıldığında Şehzadeler Belediyesi’nin bütçesi artmadığı sürece işe herhangi bir kişi alınamayacak. “Sözümüz senettir” demişti

Seçimlerin ardından Manisa’da CHP’li isimlerin kazandığı ilçelerin bazılarında işten çıkartmalar başladı. Son olarak Şehzadeler Belediye binası önünde işten çıkartıldığını iddia eden bir kişi kendini yakma girişiminde bulunmuştu. Göreve gelen CHP’li Gülşah Durbay işten çıkarma iddialarını doğruladı. Durbay, son 4 ay içinde işe alınan isimlerin işine son verildiğini söyledi. Durbay gerekçe olarak ise mevcut durumda personel giderlerinin bütçenin yüzde 70’ine denk geldiğini bu oranın mevzuata göre yüzde 40’ı geçemeyeceği gerekçe olarak açıkladı. Durbay’ın açıklamalarına bakıldığında Şehzadeler Belediyesi’nin bütçesi artmadığı sürece işe herhangi bir kişi alınamayacak. 
“Sözümüz senettir” demişti


Durbay seçim öncesi yaptığı açıklamada ise,” Ben bizzat belediye çalışanlarına kendim söz verdim. Sözümüz senettir diyoruz. İşini yapan alnının teriyle çalışan hangi partili fark etmeksizin herkes işine devam edecek.”ifadelerini kullanmıştı. 

Şehzadeler Belediye Balkanı Gülşah Durbay, son günlerde gündeme gelen "bir grup çalışanın işten çıkarıldığı" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Son 4 ay içinde işe alınan herkesin sözleşmesinin feshedildiğini belirten Başkan Durbay, bu kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi.


GEREKÇE OLARAK MEVZUATI GÖSTERDİ

Personel maaşlarının bütçenin yüzde 40'ını geçmemesi gerektiğini ancak Şehzadeler’de bu oran yüzde 70'e yakın olduğunu aktaran Durbay, “Personel maaşlarının bütçeye oranı yüzde 70’e yaklaşmıştı. Bu oran yasal sınırın üzerindeydi. Yani yasal olarak uygun bir durum değil. Bu durumu düzeltmek için maaşları düşüremeyeceğimize göre işten çıkarmalar kaçınılmaz bir hale geldi. Son 4 ay  işe alınan herkesin isimlere bakılmaksızın işine son verdik. Gerçekten hakkaniyetle işe alınmış insanlar olabilir. Bazıları ise hiç işe gitmeden bile ihbar edilmiş olabilir. İhbar süresi beklenmeden hemen ertesi gün işe başlatılması, uygun olmayan ve hukuka aykırı bir durumdur. Ben, işten çıkartılan kişilerin listesine hiç bakmadım. Bazılarının benim köylülerim veya yakın çevremden olduğu bilgileri geliyor ama ben bunu dikkate almadım. Son 4 ay içinde işe alınan herkesin işine son vermek zorunda kaldık. Bu bir zorunluluktu ve benim yapmam gerekiyordu."


BELEDİYENİN GELİRİ YOK

"Bizim borcumuz 150 milyon, şirketin de bir 60 milyon kadar borcu var. Daha incelemelerimiz devam ediyor. Bize henüz devir teslimde tebliğ edilen buydu. Bir yandan tabi mali raporları inceliyoruz ama bizim nüfusumuz 170 bine yakın fakat gelirimiz yok. Belediyenin hiçbir geliri olmamış. Sosyal tesis vs. hep çok cüzi miktarlara kiraya verilmiş. O yüzden maalesef gelir durumu çok kötü. Borçlar bu gelirin yanında epey büyük kalıyor. Belediyeye kesinlikle bir gelir modeli sağlamamız gerekiyor çünkü verdiğimiz sözleri biz bütçemize göre yapmıştık ama bütçeyi de tabii sadece kağıt üzerinde gördük. Ne kadarının harcandığını göremiyorduk. Bunu da öncelikle tasarruflarla sağlayacağız. Önce tasarrufa gideceğiz, personelin çalışmasını sağlayacağız. Bir disiplinsizlik söz konusu. Aslında şu an burada işleyen bir sistem yok. Çalışmayan, işe gelmeyen de pek çok insan tespit ettik. Bunlar için de işe çağrı yaptık gelmezlerse de tutanak tutuyoruz, hukuki süreci yürüteceğiz. Disiplini ve çalışmayı sağlayıp, çalışmayanları da çıkartınca hem bütçemiz rahatlayacak hem de belediyemiz kazanç elde edecek. “dedi.


SEÇİM ÖNCESİ SÖYLEDİKLERİ AKLA GELDİ

İşten çıkarmaların ardından Drubay’ın seçimlerden önce söyledikleri akla geldi. Durbay,”Hakkımızda iftira kampanyaları başlatılmış. Yok işte göreve geldiklerinde sizin hepinizi işten çıkartacaklar gibi. Biz belediyeyi ziyaret ettik. Çalışanlarla görüştük. Biz hiç kimsenin ekmeğiyle oynayacak vicdana sahip değiliz. Ben bizzat belediye çalışanlarına kendim söz verdim. Sözümüz senettir diyoruz. İşini yapan alnının teriyle çalışan hangi partili farketmeksizin herkes işine devam edecek.”ifadelerini kullanmıştı. 

ÖZCAN ÖZKAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!