Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67067.236$

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ KÖPRÜDE YAŞAYACAK

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ KÖPRÜDE YAŞAYACAK
Salihli’de, hain terör saldırısında şehitlik mertebesine ulaşan Emniyet Amiri Doğan Sakarya ve Uzman Çavuş Sergen Çakmak’ın isimleri Belediye tarafından Gümüşçayı köprülerine verildi.

      Salihli’de, hain terör saldırısında şehitlik mertebesine ulaşan Emniyet Amiri Doğan Sakarya ve Uzman Çavuş Sergen Çakmak’ın isimleri Belediye tarafından Gümüşçayı köprülerine verildi.

      Salihli belediyesi tarafından organize edilen İsim verme törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Kâmil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Serkan Sözer, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutan V. Erdal Aksu, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mahmut Yenen, İlçe Müftüsü Âdem Karakelebek, siyasi parti temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve şehit aileleri katıldı.

            “Cumhur ittifakı olarak biz şehitlerimizin isimlerini Salihli’de yaşatacağız”

Belediye Başkanı Zeki Kayda törende yaptığı konuşmada, ”Salihli’de belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar gelen 9 yıllık süreç içeresinde bu iki köprü ile birlikte park ve caddeler olmak üzere 12 şehidimizin ismini verdik. Şehitlerimizin ismini veriyoruz ki çocuklarımız, torunlarımız, insanlarımız buradan geçerken şehitlerimizin kim olduğunu, Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğunu hatırlasın, biz hatırlatalım diye biz yapıyoruz. Tabii ki şehitlerimizin isimlerinin yaşaması aileleri için, bizler için çok çok önemli ama bu ülkenin birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğunun vurgusunu ortaya koymak için bunu çok çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz ay içersinde bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte kiminle kimlerin beraber olduğunu gördük. PKK’a terör örgütünün desteklediği siyasi partilerin ve maalesef TBMM’de gurubu bulunan siyasi partilerle birlikte nasıl hareket ettiğini gördük ama İnsanımızın sağduyusu buna müsaade etmedi. Cumhur ittifakı olarak biz şehitlerimizin isimlerini Salihli’de yaşatacağız. Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğümüz sürece ülkemizin birlik ve beraberliği için bu noktadaki hassasiyetimiz devam edecek. Bunu Cumhur ittifakının bir belediye başkanı olarak özellikle vurgulamak istiyorum burada bir kez daha.  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak ve Emniyet Amiri Doğan Sakarya bu bölgede büyümüş, eğitimini bu bölgede yapmış. Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak vatani görevi ve bu ülkeye hizmet etmek için asker, Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya polis olmuş. Bu ülkenin birlik ve beraberliği, bayrağın inmemesi, ezanın dinmemesi için şehit olmuştur. Bizim burada onların ismini bir caddeye veya bir köprüye vermemiz çok bir şey değil ama hem ailesi için hem de gelecek kuşaklarımız için bu çok önemli olduğu için önemsiyoruz ”dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, şehitlerimizi asla unutmayacağını belirterek; “Biliyorum ki bu köprüler onları geri getirmeyecek ama en azından buradan geçenler, onların ismini görenler, rahmetle anacak, dua edecek. Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, sizler bize emanetsiniz. Bu köprülerimiz ilelebet şehitlerimizin adlarıyla anılacaktır” dedi.

Konuşmaları ardından İlçe Müftüsü Karakelebek tarafından şehitlerimiz için dua okundu.

Emniyet Amiri Doğan Sakarya’nın 04 Nisan 2016 tarihinde, Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak’ın19 Mart 2018 tarihinde hain terör saldırısında şehit olduğu belirtildi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!