Manisa
27 July, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67837.399$

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’nden muhteşem sergi 

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi’nden muhteşem sergi 

 

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamındaki “Yıl Sonu Sergisi” gerçekleştirildi. Kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel eserler görücüye çıktı.  2023-2024 döneminde 2 bin 128 kurs açılırken, 26 binden fazla kursiyer katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi gerçekleştirilen sergiye Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, İşkur İl Müdürü Günseli Tufan, SGK İl Müdürü Buket İnce, Manisa Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay ile katıldı.
ESERLERİ İNCELEDİLER 
Lale salon girişinde Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Zeybek ekibinin gösterisi ardından açılış kurdelesi törene katılan protokol üyeleri tarafından kesildi ve ardından sergi gezildi. Protokol üyeleri sergide yer alan eserler hakkında öğretmen ve usta öğreticilerden bilgi aldılar.  Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, workshop yapan Ebru öğretmeni Sibel Gürcü ile birlikte ebru çalışması yaptı. Halk Eğitim Merkezi Müzik atölyelerinde eğitim alan öğretmenler ve kursiyerlerin oluşturdu koro müzik dinletisi gerçekleştirdi. İlçe daire müdürlerinden oluşan Halk oyunları ekibi birer gösteri gerçekleştirdi. 
HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM 
Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nda, eğitim öğretim faaliyetlerinin tanıtılması, hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması açısından son derece önemli gördüğümüz bu haftayı, hayat boyu öğrenmenin her zaman, her yerde herkes için eğitim anlayışının yaygınlaşması için önemli bir fırsat olarak görmekteyiz. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimiz, her geçen gün artan kurs sayısı ve eğitim olanaklarıyla halkımızın yanında olmuştur. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde toplam 2128 kurs açılmıştır. Bu kurslardan 26 bin 12 kursiyer faydalanmıştır. Kursiyerlerimizin 15 bin 498'i kadın, 10 bin 514'ü erkeklerden oluşmuştur. Açılan kursların bin 606 adedi genel kurslardan oluşurken, mesleki ve teknik kurslardan 538 kurs açılmıştır. En çok açılan kurslarımız hijyen eğitimi, Kur'an-ı Kerim okuma, yetişkinlere okuma-yazma öğretimi, ilk yardım eğitimi ve spor kursları olmuştur.” Dedi. 
Toplamda 26 bin kursiyere ulaşmalarında destek veren Vali ve Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Kayaokay, “Başta olmak üzere öğrenmeyi hayatın en önemli işlevi olarak gören ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Şehzadeler Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlükleri, İl ve İlçe Müftülükleri, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ruh ve sinir hastalıkları hastanemiz, Ceza ve İnfaz Kurumları, sivil toplum örgütleri, Celal Bayar Üniversitesi, Kredi ve yurtlar kurumuna ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli de birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!