Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67144.942$

Şehzadeler HEM geçmişten geleceğe kültürel değerleri yaşatıyor

Şehzadeler HEM geçmişten geleceğe kültürel değerleri yaşatıyor

 

Manisa’da Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında binlerce kursiyer tarafından yapılan birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri sergiledi. Bu yıl açılan 2 binden fazla kursa 20 binden fazla kursiyer katıldı. Tarihi Kurşunlu Han’da düzenlenen etkinliğe Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik katıldı. 
TARİHİ MEKANDA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLEMEK GÜZEL 
Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, yılsonu sergisine katılan herkese teşekkür etti. Kayaokay, “Yılboyunca kursiyerlerimizin, öğretmenlerimizin ürettiği el emeği ürünleri böyle tarihi bir dokuya sahip mekanda sergileme imkanı sunan Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ediyorum. Geçmişten geleceği kültürel değerlerimizin yaşatılmasında her zaman Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi sahadaki yerini almıştır. Her zaman her yer eğitim ilkesiyle hareket etmektedir. Çok çeşitli branşlarda üretilen ürünlerin tezgahlarda yer aldığını görüyoruz. Üretilen bu ürünler sadece süs eşyası veya dekoratif değil çok daha büyük anlamlar ifade ediyor. Geri dönüşüm malzemeler değerlendiriliyor. Açılan kurslar, kurslarda üretilen ürünler ekonomiye ve istihdama da katkı sağlıyor. İşbirliği yaptığımız bütün kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
ŞEHZADELR BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK 
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak 5 asırlık tarihi Kurşunlu Han’ı restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirdiklerini vurguladı. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun altını çizen Çelik, bu kapsamda belediye olarak her zaman Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak çeşitli kurslar açtıklarını kaydetti. Çelik, Kurşunlu Han’da 2022-2023 döneminde 169 kurs açıldığını, 2 bin 626 bin kursiyerin eğitim aldığını açıkladı. Çelik çeşitli bölgelerde kurslar açtıklarını bu dönemde toplamda 220 adet kurs açıldığını 4 binden fazla kursiyerin kurslardan faydalandığını belirtti. Çelik, kursiyerlere güzel el emeği ürünleri için teşekkür etti. Kaymakam Çaykara, Milli Eğitim Müdürü Dikici de birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti. 
HALK OYUNLARI VE KORODAN MUHTEŞEM GÖSTERİ
Konuşmaların ardından Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Kursiyerlerden oluşan koro muhteşem bir konser verdi. Protokol üyeleri daha sonra kursiyerlerin el emeği ürünlerini inceledi.  CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!