Manisa
19 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67089.793$

Türk Eğitim Sen’den proje okullarındaki atamalara tepki 

Türk Eğitim Sen’den proje okullarındaki atamalara tepki 

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler,  proje okullarına öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan yeni müfredat ve okulların güçlendirme çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sendika binasında gerçekleşen açıklamaya Kamu Sen Manisa Temsilcisi ve Sağlık Sen Şube Başkanı Aydın Akagündüz, Türk Büro Sen Şube Başkanı Ahmet Ağır, Türk Ulaşım Şube Başkanı Salim Baykal ve sendika üyeleri katıldı. 
ARTIK TOP MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEDİR
Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler,  sendika olarak proje okullarına yönetici atamalarında ehliyetsiz, liyakatsiz atamaların karşısında olduklarını vurgulayarak, “3-6 Mayıs tarihleri arasında Manisa’da proje okullarına öğretmen ataması takvimi tamamlandı. Bugün itibariyle artık top Milli Eğitim Müdürlüğü’ndedir.  Milli Eğitim Müdürlüğü proje okullarına atanacak olan öğretmenlerin isimlerini belirleyecek. Bu konuda sendika üyesi öğretmenlerimizde başvuruda bulundu, bunların takipçisi olacağız. Bundan iki hafta öncesine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede rahatsızlığımızı dile getirdik. Özellikle proje okullarına yönetici atama sürecinde ehliyetsiz ve liyakatsiz atamalara karşı olduğumuzu bildirdik. Hala da sahada bize mesajlar gelmeye devam ediyor. Rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Liyakatsiz atamalar karşısında kamu vicdanı rencide olmuştur. Bu konuda tüm paydaşlarımızı göreve davet etmiştik. Konunun takipçisiyiz” diye konuştu. 
OKULLARIN YOL HARİTASI DAHA BELİRLENMEDİ 
Manisa’nın deprem bölgesinde olduğunu ifade eden Başkan Özgürler, “Manisa’da yıkım ve onarım kararı verilen birçok okulun yol haritası hala belirlenemedi. Bu da tabi velilerde bir karamsarlığa yol açıyor. Yine aynı şekilde idareciler ne yapacağını bilemiyor. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürlerini, paydaşları bir an önce bilgilendirmesi gerekiyor. YİKOB’un kendisine yeni bir bina yaptığına şahit oluyoruz. Okul binaları yok iken YİKOB tarafından kendisine bina yapması takdire şayan,  hele ki tasarruf tedbirlerin olduğu bir dönemde. Bunu halkımızın kamuoyuna bırakıyorum” dedi. 
O KADAR SORUN VARKEN MÜFREDATA GEREK YOK 
Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklanan yeni müfredatı eleştiren Başkan Özgürler, yeni müfredatın şuan için acil olmadığının altını çizerek, “Eğitim camiasında o kadar sorun varken, öğretmene, kamu çalışına şiddet olayları varken yeni müfredata gerek yok. Öğretmenlik Meslek Kanunda sendikamız her zaman lider ve öncü olmuştur. Genel merkezimiz müfredatla ilgili bir açıklama yapacaktır. Özlük haklarımız tanzim edilmeli. Artık okullarımızın son dönemine giriyoruz. Sınavlar başlıyor. Devamsızlık konusunda öğrencilerimiz hassas davranmalı, öğretmen ve idarecilerimizi zor durumda bırakmasınlar” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!