Manisa
27 July, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

Üç mahallenin kentsel dönüşümünden vazgeçildi

Üç mahallenin kentsel dönüşümünden vazgeçildi
Üç mahallenin kentsel dönüşümünden vazgeçildi. MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yunusemre ilçesi Fatih, Hafsa Sultan ve Yenimahalle 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili, 5393 sayılı belediye kanununun 73’ncü maddesi kapsamında kentsel dönüşüm bölgesi ilan etmek üzere meclis kararı alınmak istenmesi ile ilgili CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, il binasında basın toplantısı düzenleyerek konuyu gündeme taşımıştı. 

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yunusemre ilçesi Fatih, Hafsa Sultan ve Yenimahalle 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili, 5393 sayılı belediye kanununun 73’ncü maddesi kapsamında kentsel dönüşüm bölgesi ilan etmek üzere meclis kararı alınmak istenmesi ile ilgili CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, il binasında basın toplantısı düzenleyerek konuyu gündeme taşımıştı. 


Üç mahallenin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesinin rantta sebep olacağını, bölge halkının büyük mağduriyet yaşayacağını dile getiren CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek basın açıklamasında, aynı uygulamanın başka mahallelerde denendiğini, büyük mağduriyetlerin yaşandığını ifade etmişti. 
CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek’in basın açıklamasının kamuoyunda yer almasının ardından, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmek istenen 3 mahallenin sakinleri parti binasına gelerek yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları dile getirdi. 


AÇIKLAMA YANKI UYANDIRDI KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN VAZGEÇİLDİ

CHP’nin konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasının aynı günü akşamı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kasın Ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. MHP’li Mehmet Güzgülü’nün başkanlık ettiği toplantıda, birinci oturumda gündem maddeleri arasında yer alan ‘Yunusemre İlçesi Fatih, Yenimahalle, Hafsa Sultan Mahalleleri sınırında kalan alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesinin değerlendirilmesi’ ile ilgili madde ara komisyonda tekrar görüşülerek reddedildi. 
İlgili madde meclis toplantısının ikinci oturum toplantısında sessiz bir şekilde gündemden düşürüldü. 
İlgili maddenin gündemden düşürülmesiyle ilgili olarak meclis toplantısında başkanlık eden MHP’li Mehmet Güzgülü’nün ise açıklama yapmaması dikkatleri çekti. 
Edinilen bilgilere göre ilgili maddenin mahalle sakinlerinden ve muhtarlardan gelen yoğun şikayet üzerine gündemden düşürüldüğü, meclisteki AKP ve MHP’li bazı meclis üyelerinin de kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine tepki gösterdiği öğrenildi. 
CHP Manisa İl Teşkilatı’nın da aynı gün konuyu gündeme getirerek basın açıklaması yapmasının da ilgili gündem maddesinin düşürülmesinde önemli rol oynadığı bilgisine ulaşıldı. 


“KENTSEL DÖNÜŞÜME DEĞİL, RANTSAL DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, partisinin hiçbir zaman kentsel dönüşüme karşı olmadığını, ancak kentsel dönüşümün ranta çevrilmesine karşı olduklarını ifade etti. 
CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Eğer biz konuyu gündeme getirmeseydik bu gündem maddesini bir şekilde geçirmeye çalışacaktı. CHP’li meclis üyelerimiz konuya direnseler de AKP’nin ve MHP’nin oylarıyla beklide bu madde geçecekti. Ancak hem bizim konuyu gündeme taşımamız hem de o bölge halkı ile muhtarların yoğun şikayetleri kentsel dönüşümden geri adım atılmasını sağladı. İlgili gündem maddesi bir anda gündemden çıkarıldı. Eğer 3 mahalle kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilseydi, daha önce kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen bazı mahallelerde yaşanan büyük sıkıntılar yaşanacaktı. Büyük bir rant sağlanacaktı. Her zaman söylediğimiz gibi parti olarak kentsel dönüşüme karşı değiliz. Biz kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme çevrilmesine karşıyız. Eğer bir kentsel dönüşüm yapılacak önce oranın halkının görüşlerini alacak, onları mağdur etmeyeceksin. Rantı değil gerçekten halkını düşüneceksin. CHP olarak her zaman halkımızın yanında olmaya, bu tür seçim vaadleriyle halkımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Rantın her zaman karşısında olacağız.”

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!