Manisa
30 April, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.3
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63154.69$

Ünlü profesörden Başkan Zeyrek’e övgü

Ünlü profesörden Başkan Zeyrek’e övgü


Türkiye’nin en önemli davranış bilimi uzmanlarından Prof. Dr. Selçuk Şirin’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in çocuklar ve gençlere yönelik projelerine övgü geldi. New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Şirin, Başkan Zeyrek’in çocuklar için kapsamlı projeler hazırladığını söyledi.
Çocuklara ve gençlere yönelik birçok gelişim kitabıyla tanınan New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Selçuk Şirin, sosyal medya hesabında yerel seçimlerde iş başına gelen belediye başkanlarına çocuklar ve gençlere yönelik proje önerilerinde bulunduğu bir açık mektup yayınladı. Prof. Dr. Şirin, mektubunda, “Yeni döneminizde çocuk ve gençlerimize yönelik projelere öncelik vermenizi öneriyorum. Türkiye’nin genç nüfusu göz önünde bulundurulduğunda, bu yatırımların ülkemizin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu belirtmek isterim. Projelerinizi seçerken iki ana kritere odaklanmanızı öneririm: İhtiyacın boyutu ve projenin işe yarayacağını gösteren bilimsel kanıt. Bu kriteri göz önüne alarak size önümüzdeki 5 yılda hayata geçirmeniz için 4 somut proje sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 


BELEDİYE BAŞKANLARINA PROJE ÖNERİSİ

 


Prof. Dr. Şirin’in önerileri şöyle: “1. Hoş Geldin Bebek Paketi: Yönettiğiniz yerleşim biriminde dünyaya gelen her bebeğe, kitap dahil zengin öğrenme kaynakları içeren bir hediye paketi verilmesi. Türkiye'de milyonlarca çocuğun kitapla ilk defa okula başladığı gün tanışıyor olması ülkemiz için kabul edilebilir bir realite değildir. 2. Her Mahalleye Kaliteli Bir Kreş: Okulöncesi dönemde çocukların ev dışında kaliteli bir öğrenme ortamına ihtiyacı var. Her mahalleye bir kreş açarak, tüm çocukların özellikle 3-6 yaş arası kritik dönemde kaliteli eğitime erişimini sağlamak çocuklarımızın eğitim hayatına yapacağınız en önemli katkı olacaktır. 3. Kent Enstitüleri: Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik (STEAM) alanlarında, atölye bazlı öğrenme sunacak Kent Enstitüleri kurulması. Merkezi eğitim sistemi çocuklarımıza dünya ile rekabet edebilecekleri ileri seviye becerileri kazandırmakta yetersiz kalıyor. Tıpkı geçen yüzyılda Köy Enstitüleri'nde olduğu gibi 'yaparak-yaşayarak' öğrenme modelini ülkemizin 7 coğrafyasına ücretsiz olarak yaymak zorundayız. 4. Girişimcilik Merkezleri: Her belediye bulunduğu bölgenin ekonomik koşullarına ve doğal kaynaklarına odaklanan bir girişimcilik ofisi ve kuluçka merkezi kurarak, gençleri ekonomik hayatın öznesi yapmak zorunda. Türkiye'nin yeni ekonomideki başarısı girişimcilik ekosistemini Anadolu'ya ve tabana yaymakla mümkün olacak.”

 


MANİSALI ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ KREŞ

 


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Prof. Dr. Şirin’in bu paylaşımına, seçim öncesi vaat ettiği projelere işaret ederek karşılık verdi. Zeyrek, mesajında “Öncelikle bizlere ilettiğiniz açık mektup ve önerileriniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak evlatlarımız için sizlerle aynı paydada buluşmaktan ve projelerimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hoş geldin bebek paketi, doğum öncesi hamile gıda paketi, 0-2 yaş bebek sahibi ailelere aylık bebek bezi ve mama desteği, çocuklar için teknoloji atölyeleri, çocuklar için seyyar oyun alanları, ücretsiz belediye kreşleri, gençlerimizin ücret ödemeden faydalanabilecekleri çamaşır yıkama, internet, çalışma alanı ve eğitim desteği veren merkezler, dijital dershaneler, Manisa evleri. Bu projeler çocuklarımız ve gençlerimiz için yapacağımız projelerimizden sadece birkaçı. Hizmetlerimizin açılışlarında da sizleri Manisa’da ağırlamaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selçuk Şirin de, Başkan Zeyrek’e hitaben, “Ferdi Bey çocuklarımız ve gençlerimiz için böylesine kapsamlı bir planlama yapmış olduğunuz için size teşekkür ediyorum” dedi ve açılışlarda bulunmaktan onur duyacağını ifade etti. MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!