Manisa
16 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2468.3
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    64722.82$

Videoda Ronaldinho ile top oynayan kişinin Messi olduğu iddiası

Videoda Ronaldinho ile top oynayan kişinin Messi olduğu iddiası
Videoda Ronaldinho ile top oynayan kişinin Messi olduğu iddiası Ronaldinho kimdir? Messi hangi takımda oynuyor? Ronaldinho ve Messi top mu oynadı?

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Brezilyalı futbolcu Ronaldinho ile top oynayan genç futbolcunun Lionel Messi olduğu iddia edildi.

Görüntüler 2022 yılından bu yana dolaşımda ve yabancı birçok hesap tarafından da paylaşılmış.

videoda ronaldinho ile top oynayan kisinin messi oldugu iddia gorseli

 

Videodaki kişi Messi değil

İddiaya konu videodan aldığımız kesitlerle tersine görsel arama yaptığımızda görüntülerin 15 Mart 2006 tarihinden olduğunu tespit ediyoruz.

ronaldinho ceballos 2006 video kanit

Görüntülerin 2007 yılında paylaşılan tam halini incelediğimizde videodaki kişinin Cristian Ceballos olduğu belirtilmiş. 

Cristian Ceballos ile ilgili yaptığımız araştırmada İspanyol futbolcunun Barcelona’nın gençlik akademisi La Masia’da 2004 ila 2011 yıllarında futbol oynadığı bilgisine ulaşıyoruz. 

Ceballos’un La Masia’da gösterdiği başarılı performans 2004 yılında İspanyol spor gazetesi Mundo Deportivo tarafından haberleştirilmiş. 

mundo deportivo ceballos haber kanit

Cristian Ceballos, 2011 yılında Barcelona altyapısından İngiliz futbol takımı Tottenham Hotspur’a transfer olmuş. Ceballos’un transferi ile ilgili yabancı basında çıkan haberlerde Ronaldinho ile top oynarken görüntülendiği video ile ün kazandığından bahsedilmiş.

Barcelona hayranları tarafından oluşturulan bir hayran sayfası da iddiaya konu videoda Ronaldinho ile top oynayan kişinin Cristian Ceballos olduğunu belirtmiş.

barca hayran sayfasi ceballos kanit

31 yaşındaki İspanyol futbolcu Cristian Ceballos, 2023 yılı itibariyle Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Sabah FK’da forma giyiyor.

Ceballos’un Messi’ye benzerliği nedeniyle görüntülerdeki kişinin Messi olduğu zannedilmiş. 

ceballos messi karsilastirma foto

Messi ve Ronaldinho’nun arkadaşlığı

Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve Brezilyalı futbolcu Ronaldinho’nun takım arkadaşlığı Ronaldinho’nun 2003 yılında Barcelona’ya transfer olmasına dayanıyor.

Altyapıdan itibaren 21 yıl Barcelona formasını giyen Lionel Messi, 2005 yılından itibaren Barcelona A takımında forma giymeye başlamıştı. Messi’nin Barcelona formasıyla 2005 yılında attığı ilk golünün asistini ise Ronaldinho yaptı.

İddiaya konu video 2006 yılından; o dönem Lionel Messi, 19 yaşındaydı ve Ronaldinho ile beraber Barcelona A takımında forma giyiyordu.

messi ronaldinho barca a takim 2006 kanit

İki yıldız futbolcu Barcelona’da 2006 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmanın yanı sıra iki kez La Liga ve iki kez de İspanyol süper kupa şampiyonluğu olmak üzere toplam beş kupa kazanmış.

KAYNAK:TEYİT

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!