Manisa
18 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67049.120$

Yusuf Tülün, “Uzaya insan gönderiyoruz onu da eleştiriyorsunuz”

Yusuf Tülün, “Uzaya insan gönderiyoruz onu da eleştiriyorsunuz”
Yusuf Tülün, “Uzaya insan gönderiyoruz onu da eleştiriyorsunuz”. Türkiye’nin 72 yıllık çınarı olan İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Manisa Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Şube binasında gerçekleşen genel kurula Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli katıldı. 2012 yılından beri başkanlık görevini sürdüren Recep Özgüvenç, yeniden başkanlığa seçildi. 

BUGÜNE KADAR BİNLERCE İNSAN YETİŞTİRDİK

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılında 68 babayiğidin imam hatip okullarını kurmak için yola çıkarak kurduğu bir cemiyet olduğunu açıkladı.

Yusuf Tülün, kurucular arasında çok önemli insanların bulunduğunu kaydetti. Tülün, “Gençlerimizin milli kültür ve değerlerimizle kuşanmasını sağlamak İlim Yayma Cemiyeti’nin görevidir. Bugüne kadar binlerce insan yetiştirdik. Ülkemizi yöneten, dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız, İlim Yayma Cemiyeti’nde yetişti. Bugün dünya savunma sanayisine yön veren Selçuk Bayraktar burada yetişti ” dedi. 


PSİKOLOJİ AKADEMİSİ AÇILIYOR 

İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde Marifet Okulu’nun yanında psikoloji okulunun açılacağını vurgulayan Tülün, psikoloji akademisinin, tıp akademisinin geleceğini belirtti. Tülün, “Bir yurt müdürümüz yurt dışında görevliydi. Son zamanlarda gençlerimizin içinde bulunduğu buğramdan dolayı bazı psikolojik çöküntülerden dolayı bir takım pandemiden kalanlar bir takım depremden gelenler buna benzer ekonomik çerçevelerde veya karşı taarruzlardan karşı tuzaklardan dolayı gençlerimizin bazı ruhsal sorunlarını çözmek amacıyla psikoloji akademiyi başlattık. O kardeşimizi o birimini başına getirdik” dedi. 


İSTİKBAL GÖKLERDEDİR DİYORSUNUZ UZAYA ÇIKIYORUZ ONU DA ELEŞTİRİYORSUNUZ 

Birilerinin sürekli ülkemizi eleştirdiğini ifade eden Tülün, uzaya gerçekleşen çalışmayı da eleştirdiğine de dikkat çekerek, “İlk uzaya gönderdiğimiz insanı da eleştirdiler. Orada yaptığı çalışmaları bizim bilim adamlarına getirecek. Üniversitelerimize getirecek. Artık uzay çalışmaları başlayacak. Biz başörtüsüne takıldınız ama başörtü sizin uzaya gidecek füzeyi tutmadı. Sizin İHA’larınız, başörtüsüne takılıp da uçmamazlık etmedi. Sakin hareket etmeliyiz, akıllı hareket etmeliyiz. İstikbal göklerdedir diyorsunuz göğe gidiyoruz, uzay çalışmaları başlatıyoruz. Antartika’ya gittik orada başka çalışmalar yapıyoruz.  ” dedi. 


GAZZE DİRENİŞİ DÜNYAYA YAYILDI 

Gazze’de başlayan direnişin dünyaya yayıldığını belirten Genel Başkan Tülün, İsrail’e dünyanın her yerinde tepkiler artarken, Gazze’ye destek eylemlerinin, faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tülün, “Gazze bizim her şeyimizdir. İlim Yayma Cemiyeti olarak Gazze’nin her zaman yanındayız” diye konuştu.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlim Yayma Cemiyeti’nin Manisa’da ilk yurdun kurulmasına destek olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Çelik, İlim Yayma Cemiyeti’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, İlim Yayma Cemiyeti’nin ülkemizde çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirtti.  İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, genel kurula katılan herkese teşekkür etti. 2012 yılından bu yana görevi sürdürdüğünü ifade eden, bünyelerinde kız ve erkek iki tane yurdun bulunduğunu kaydetti.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!