Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2398.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62629.77$

SİZ SPOR YAPARKEN VÜCUDUNUZDA NELER  DEĞİŞİR ?

26 July 2022, Tuesday 11:15

Sağlıklı ve formda kalmak için spor yapmak vücudumuz için vazgeçilmezdir. Dengeli bir beslenme programı ile birlikte düzenli yapılan egzersiz kişinin kilo verip zinde kalmasını sağlar. Ayrıca gündelik hayatta sıkça karşılaşılan stres faktörünün düzenlenmesini sağlayarak gün içerisindeki enerjimizin artmasına neden olur. Tercih edilen spordan olumlu bir şekilde cevap alabilmek için doğru ve düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Spor yaparken, oksijen oranı artar, beyin hücreleri gelişir, fiziksel ve ruhsal bir rahatlama yaşanır. Spor yaparken her geçen gün vücudun performansı daha fazla artar. Dolayısı ile yüksek tansiyon riski azalır. Kalp damar dolaşımı düzene girer ve vücut uygulanan aktivitelerde kolay kolay  yorulmaz. Yaşam kalitesini olumlu şekilde arttırır.

Spora başladığınız andan itibaren vücudumuzda terleme meydana gelir. Vücutta bulunan zararlı toksinler spor yardımıyla dışarıya atılmış olur.

Yüksek oranda besin tüketmenizi sağlar, ancak buna rağmen, kalori dengenizin aynı kalmasına da yardımcı olur. Ağır ilerleyen ve ileride obeziteye neden olan şişmanlığa karşı sizi korur. İştahınızın çok kısa süreli etkilerle azaltılmasına yardımcı olarak tokluk hissi verir. Yağsız vücut dokularınızın korunmasına ve gelişmesine yardımcı olur. Yağsız vücut dokusunun korunması ile metabolizma hızı da korunmuş olur ve yağ kütlesinin artması engellenir. Vücutta yağ kütlesinin artışıyla artan diyabet, kalp damar hastalıkları, kan kolesterol seviyelerinin artışıyla oluşan kronik hastalıkların önüne geçilmiş olur.

Spor yapmak stresten korunmaya yardımcı olduğu gibi kaygı ve endişeyi azaltır. Uyku düzenini sağlayarak rahat uyumanızı sağlar. Birçok sebepten dolayı açığa çıkan baş ağrılarından kurtulmaya yardımcı olur.

Yapılan araştırmalar sedanter (hareketsiz)  yaşam tarzı olan kişilerde diyabet  ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bu yaşam tarzından çıkıp vücudumuzun fayda görebilmesi için  en azından haftada toplam 150 dk.egzersiz yapmamız gerekmektedir. Bu durumda günlük 45 dk. hafif tempolu yürümek bile metabolizmamızın çalışmasına destek olacaktır.

Sağlığınızı önemseyin, harekete geçin, zinde kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.