Manisa
04 May, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62682.363$

Su sözü tutuldu, diğer sözler de tutulmalı

22 April 2024, Monday 09:15

Toplum olarak en büyük sorunlarımızdan biri sorumluluklarımızı yerine getirmemek! Vatandaş olmanın gereklerini birçoğumuz yerine getirmeyiz, sonra başımızdaki yöneticileri eleştirir dururuz.

Göreve başlayan yeni belediye başkanları seçimler öncesinde birçok sözler verdi ve vatandaşı ikna ederek seçildi. Şimdi verdikleri sözleri yerine getirip getirmediklerini takip etmek ve ilk seçimde bunun gereğini yapmak da bizim görevimiz.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, pahalı sudan dert yanan Manisalılara ‘ucuz su’ vaadindi bulunmuş, bunu da “İlk 2 metreküp su 1 TL, sonrası yüzde 30 indirimli” şeklinde çarpıcı bir sloganla herkese ulaştırmıştı.

Başkan Zeyrek, verdiği sözü hayata geçirmek için ilk adımı attı ve önceki gün MASKİ Genel Kurulu’nda bu teklifi yönetime sundu. Oy birliğiyle kabul edilen teklif doğrultusunda 1 Mayıs’tan itibaren ucuz su projesi hayata geçmiş olacak.

Diğer bir konu da kartlı sayaç zorunluluğuydu. Yeni karar doğrultusunda kartlı sayaç uygulaması da zorunlu olmaktan çıkacak…

Bunlar güzel gelişmeler. Ama yeter mi, yetmez!

Verilen tüm sözlerin tutulması gerekir. Bunun için de verilen tüm sözlerin takipçisi olmalıyız…

Daha ne sözler verildi, hatırlatayım mı?

Örneğin Başkan Zeyrek, asgari ücretle geçinen her aileye 1.000 TL maddi destek, 5 TL’ye halk ekmek, 5 yaşına kadar çocuğu olan annelere ücretsiz toplu taşıma, ücretsiz kreşler, tramvay, düşük fiyatlı lokantalar gibi başka önemli sözler de verdi. Her birinin tek tek takipçisi olmak ve gündemde tutmak gerekiyor.

Diğer yandan ilçe belediye başkanları da önemli sözler verdi. Örneğin Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ilk ve orta öğretimde öğrencilere ücretsiz yemek, çocuklara ücretsiz süt, Muradiye’ye kent park gibi dikkat çeken vaatlerde bulundu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay çiftçileri ilgilendiren birçok söz verdi, ayrıca üreticiden alınan ürünlerin uygun fiyata satılacağı halk marketleri vaat etti.

Bunların her birinin yerine getirilmesi, yerine getirilmediği taktirde bir sonraki seçimde gereğinin yapılması gerekiyor.

Size şöyle bir örnek daha vereyim; 2019 seçimlerinde Gediz’de kanolu gezinti, Spil’e teleferik ve tramvay gibi vaatlerde bulunan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 128 projeden sadece 21’ini hayata geçirebildi. Yani sadece yüzde 16’sı!..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.