Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2416.4
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62280.66$

TEVEKKÜL ETMEK

27 April 2023, Thursday 15:45

 

 Tevekkül, Allah’a güvenip, dayanma anlamına gelen İslami terimdir. Bir kimsenin kendini Allah’a teslim etmesi, rızkında ve işlerinde Allah’ı kefil bilip sadece ona güvenmesi manalarına gelir. 

Kişinin her durumda kendini Allah’a teslim etmesi ve ondan gelene razı olması tevekküldür. Allah’a tevekkül eden kişi, bir işi başarabilmek için elinden geleni yapar gerisini Allah’ın takdirine bırakır. Allah, kimseye muhtaç olmamak için tedbir almayı, hastalanınca ilaç kullanmayı vb. durumları sebep kılmıştır. Sonuca ulaşmak için vesileleri var etmiştir. 

 Tevekkül imandan meydana gelir. Allah’a iman eden kişi rızık için endişelenmez, dünya işlerinde telaş yapmaz. Yapması gerekeni yapar gerisini takdir-i ilahiye bırakır. Bilir ki Allah’tan başka güvenilecek, dost edinilecek hiç kimse ve hiçbir şey yoktur. Allah’tan başka dost edinenin hâli, örümceğin durumuna benzer. Halbuki barınakların en çürüğü örümcek yuvasıdır.) [Ankebut 41] Unutmayalım ki : Sizi de, işlerinizi de yaratan Allah’tır . ( Saffat 96 )

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.