
Antalya merkezli faaliyetlerini sürdüren Antoto Otomotiv, Ege Bölgesi'ndeki büyüme stratejisinin önemli adımlarından birini Manisa'da hayata geçirdi. 16 bin 500 metrekarelik alanda hizmete açılan Antoto Manisa; Jeep, Citroën, Peugeot ve Opel markalarının yetkili satış ve satış sonrası hizmetlerinin yanı sıra ikinci el araç satışı ve sigortacılık hizmetlerini de tek çatı altında buluşturarak Manisa'nın yeni otomotiv merkezlerinden biri oldu.
Açılış törenine Tofaş üst yönetimi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yerel yöneticiler, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda davetli katıldı. Program kapsamında Antoto Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Göksoy, Tofaş Markalar Direktörü İbrahim Anaç, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu birer konuşma yaptı.

BİLGİ BİRİKİMİNİ VE GELECEĞE DUYDUĞUMUZ GÜVENİ MANİSA'YA TAŞIYORUZ
Açılışta konuşan Antoto Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Göksoy, Manisa yatırımının yalnızca yeni bir şube açılışı olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bugün yalnızca yeni bir şubenin açılışını gerçekleştirmiyoruz; yılların emeğini, bilgi birikimini ve geleceğe duyduğumuz güveni Manisa'ya taşıyoruz. Müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışımızla Manisa'da uzun yıllar değer üretmeyi hedefliyoruz” dedi. Göksoy, yatırım sürecinde destek veren Tofaş yönetimine, çalışma arkadaşlarına, iş ortaklarına ve açılışa katılan davetlilere teşekkür etti.

MANİSA GİBİ STRATEJİK ÖNEME SAHİP BİR ŞEHİRDE BU YATIRIM ÇOK ÖNEMLİ
Programda konuşan Tofaş Markalar Direktörü İbrahim Anaç, Antoto'nun sektördeki deneyimi ve hizmet anlayışına dikkat çekti. Anaç, “Bu yatırım müşterilerimize daha hızlı, daha kaliteli ve daha rekabetçi hizmet verme anlayışımızın önemli bir göstergesi. Tofaş olarak güçlü markalarımız ve güçlü bayi teşkilatımız ile müşterilerimize her noktada en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz. 127 yatırımcı, 331 satış ve satış sonrası noktamız ve yaygın hizmet ağımızla yılda 350.000 adet otomobil satan büyük bir gücüz. Manisa gibi stratejik öneme sahip bir şehirde gerçekleştirilen bu yatırım müşterilerimize, markalarımıza ve bölge ekonomisine büyük bir değer sağlayacak” dedi.

TÜRKİYE'NİN İHRACATINA TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYORUZ
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Biz Tofaş'a baktığımız zaman Tofaş'ın üç boyutu var. Bir Tofaş önemli bir üretici. Türkiye'nin ihracatına Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor. İşlerin yavaşladığı, bazı şirketlerin küçüldüğü bir ortamda biz Tofaş olarak kapasitemizi arttırma yolundayız.
Kapasitemizi 500 bine çıkarıyoruz. Bu durum Tofaş'ı önemli bir oyuncu yapıyor. İnşallah Tofaş da kısa zamanda 500.000 adet araç yapar üretir duruma getireceğiz. Tofaş'ın ikinci boyutu Ar-Ge. Tofaş'ta önemli bir Ar-Ge merkezi var. Yine yakın bir ekibin çalıştığı. Hem Tofaş'ın yeni üreteceği ürünleri geliştiren, tasarlayan hem de İtalya fabrikasında hem Avrupa'ya hem de Amerika'daki yeni ürünleri Ar-Ge çalışmalarını, geliştirme çalışmalarını yapan. Bu bizim için önemli bir güç. Üçüncü boyutumuz da ticari boyutumuz. Tofaş'ın arkasında uzun bir tecrübe var. 58 yıllık bir şirket Tofaş. Bu 58 yıllık birikimimizle bugün Türk müşterisine, Türk ekonomisine hizmetine sunmuş durumdayız. Burası çok örnek bir showroom. Onun için böyle bir showroom'a sahip olmaktan dolayı da bizler de çok gururluyuz. Manisa'da markalarımızı en iyi şekilde edeceklerine inanıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

SATIŞTAN, SATIŞ SONRASINA KAPSAMLI HİZMET
Antoto Manisa, yalnızca yetkili satış noktası olarak değil; yetkili servis, ikinci el araç satışı ve sigortacılık hizmetlerini de aynı merkezde sunuyor. Antalya'da Citroën, Peugeot, Opel, Renault, Dacia, Chery ve Iveco markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüten; Tesla ve DS markalarının ise satış sonrası hizmetlerini sağlayan Antoto Otomotiv, Manisa yatırımıyla birlikte Ege Bölgesi'ndeki hizmet ağını daha da güçlendirmiş oldu. Müşteri odaklı hizmet anlayışı, güçlü teknik altyapısı ve deneyimli kadrosuyla faaliyet gösterecek Antoto Manisa'nın, bölgenin otomotiv sektöründe önemli bir merkez olması hedefleniyor.


