Ara
Manisa Manşet Gazetesi Manisa Haberleri Başkan Dutlulu Manisa İş Dünyası ile bir araya geldi

Başkan Dutlulu Manisa İş Dünyası ile bir araya geldi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek konut imarı, sanayi parseli ihtiyacı, trafik ve şehirleşme gibi kentin geleceğini ilgilendiren başlıklarda değerlendirmelerde bulundu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş dünyası ile bir araya gelerek kentin geleceğine yönelik kritik başlıkları değerlendirdi. Konut imarı, sanayi parseli ihtiyacı, trafik ve şehirleşme toplantının ana gündem maddeleri oldu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Meclis üyelerinin, sanayicilerin ve girişimcilerin yoğun katılım sağladığı toplantıda, Manisa’nın güncel sorunları ve gelecek vizyonu ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’nın her yıl büyüdüğünü ancak bu büyümenin planlı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz konuşmasında: “Bugün burada konuşulan her konu, Manisa’nın yalnızca bugününün değil, geleceğe yönelik vizyonunun da temel taşlarını oluşturmaktadır.”
Yılmaz, konut imarı konusunun şehirde yaşam maliyetlerini doğrudan etkilediğini belirterek, konut arzındaki yetersizliğin kira fiyatlarını artırdığını ve nitelikli iş gücünün şehirde kalmasını zorlaştırdığını ifade etti.
Sanayi parseli ihtiyacına da dikkat çeken Yılmaz: “Yeni yatırımcıların karşısına çıkan en büyük engel, uygun sanayi parseli bulamama sorunudur. Bu durum Manisa için kaçırılmış bir istihdam ve ekonomik fırsat demektir.”
Trafik ve ulaşım konularının da şehir yaşamını zorladığını belirten Yılmaz, yeni yollar, kavşak düzenlemeleri ve akıllı ulaşım projelerinin önemine işaret etti.
Toplantıda söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, iş dünyasının görüşlerinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, Manisa’nın gelişimi için ortak akıl ile hareket edeceklerini söyledi.
Dutlulu, konut imarı, yeni sanayi alanları ve trafik düzenlemelerine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek: “Manisa’yı tüm paydaşlarla birlikte yönetmek istiyoruz. Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz ve geleceğimizi ortak akılla şekillendireceğiz.”
Program, soru–cevap bölümü, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, şehrin ekonomik ve sosyal gelişimi için ortak çalışmanın devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *